ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟ

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΦΘΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ…..

 

 

 

“Με αφορμή τη συγχώνευση των δύο τμημάτων της τρίτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καρτεράδου, καταγγέλλουμε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης που προβλέπει σαρωτικό κύμα συγχωνεύσεων εκατοντάδων τμημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αποφύγει τις αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών και να κρύψει  τα χιλιάδες κενά  εκπαιδευτικών που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία της χώρας μας. Κενά που η ίδια η Υπουργός ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξή και για τα οποία ξεδιάντροπα κατηγόρησε τους καρκινοπαθείς και τις εγκυμονούσες εκπαιδευτικούς επειδή παίρνουν τις άδειες που δικαιούνται!

 

 

 

  Οι συγχωνεύσεις  των τμημάτων αποτελούν ένα μέτρο βαθιά αντιεκπαιδευτικό, γιατί υποβαθμίζει την εκπαιδευτική διαδικασία  με την αύξηση των μαθητών στην αίθουσα μέχρι και 28 παιδιών. Ενώ εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο σύνολό τους εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ζητάνε μείωση του αριθμού των μαθητών στην αίθουσα, με ανώτατο όριο τους 15, Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή ούτε για την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, ούτε και για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών. Από τη μια, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που όλοι οι ειδικοί μιλάνε για έξαρση της πανδημίας, ιδιαίτερα στη νεολαία. Από την άλλη, αγνοούν τα τεράστια μορφωτικά και εκπαιδευτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί, με τα σχολεία κλειστά για σχεδόν 2 χρόνια, και στοιβάζουν σαν «σαρδέλες» τα παιδιά μέσα στα τμήματα.

 

 

 

  Για τη συγχώνευση των τμημάτων της τρίτης στο Δημοτικό σχολείο του Καρτεράδου, δε λήφθηκε υπόψη ούτε η ακαταλληλότητα της αίθουσας για να δεχτεί 25 παιδιά, ούτε οι ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες αλλά και δυσκολίες στην κατανόηση της γλώσσας κάποιων από αυτά, ούτε βέβαια η ιδιαιτερότητα του νησιού όπου πραγματοποιούνται μεταγραφές στη μέση της χρονιάς λόγω του τουρισμού και της εσωτερικής μετανάστευσης προς αναζήτηση εργασίας.

 

 

  Η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει καθαρή θέση, ώστε να μεγαλώσει η πίεση προς την κυβέρνηση για να πάρει πίσω το μέτρο. Απαιτούμε:

  • Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα ! Να εγκριθούν όλα τα τμήματα με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων . Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά.
  • Άμεση λειτουργία των ολοήμερων τμημάτων των νηπιαγωγείων και σχολείων.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των γονιών της τρίτης τάξης και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του Καρτεράδου. Καλούμε όλους τους γονείς και μαθητές, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, που πρόσφατα έδωσαν δείγματα αγωνιστικής γραφής με την απεργία τους, να εμποδίσουν με τον αγώνα τους αυτό τον άθλιο σχεδιασμό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *