Κανόνες του Λιμενικού Ταμείου Θήρας για τη χρήση των λιμενικών εγκαταστάσεων

 

 

 

“Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ΘΗΡΑΣ, ως φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης των λιμένων της νήσου Θήρας, με την έναρξη της τουριστικής σεζόν και της ανάληψης των καθηκόντων από την νέα διοίκηση, κοινοποιεί την παρούσα επιστολή για ενημέρωση και τήρηση σε όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις, των παρακάτω:

 

Δεν επιτρέπεται η κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και κτιρίων, σε όλες τις λιμενικές ζώνες, με τοποθέτηση εμποδίων, υλικών, επίπλων, ρουχισμού, ιματισμού, διαφημιστικών πινακίδων, απορριμμάτων κλπ.

 

Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η κατασκευή πέργκολας, η άλλων κατασκευών χωρίς την απαιτούμενη έγκριση και άδεια από την Υπηρεσία.

 

Δεν επιτρέπεται στις προβλήτες και στα πεζοδρόμια των λιμενικών ζωνών, η εναπόθεση αλιευτικών εργαλείων όπως, δίχτυα, ανέμες, ψυγεία και οποιουδήποτε άλλου αντικειμένου, που παρεμποδίζει την διέλευση των πεζών και οχημάτων, σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 29 του Ν. 2971/2001 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 5092/2024.

 

Απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε ηλεκτρικούς πίνακες και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, στα υδρόμετρα και υδραυλικές εγκαταστάσεις και στα ψυκτικά μηχανήματα.

 

Απαγορεύεται η αυθαίρετη κατάληψη θέσεων ελλιμενισμού σκαφών και θαλάσσιων ζωνών, χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

 

Η τήρηση των παραπάνω θα ελέγχεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

 

Ζητούμε την κατανόηση, την συμβολή και την συμμετοχή όλων, για την αύξηση της ασφάλειας, την αισθητική αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία όλων των λιμενικών χερσαίων και θαλάσσιων χώρων, αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *