Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Θήρας στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

 

 

 

“ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024

 ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗN  ΤΕΤΑΡΤΗ  1η  ΜΑΪΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΗΡΩΝ  ΣΤΙΣ 11:00 π.μ.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Συμπληρώνονται φέτος, την 1η του Μάη, 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι μέρα μνήμης και τιμής για εκείνους/ες που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Αυτές οι κατακτήσεις των εργαζομένων έχουν μπει στο στόχαστρο της  Κυβέρνησης που κατήργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία.

Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απαξιώνει τα συνδικάτα της εκπαίδευσης, αρνείται τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, νομοθετεί αιφνιδιαστικά, και καταφεύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Την ώρα που η ακρίβεια εκτινάσσει τις τιμές των προϊόντων στα ύψη και ο πληθωρισμός συνεχίζει να καλπάζει, η Κυβέρνηση αρνείται να δώσει ουσιαστικές αυξήσεις στους/τις εργαζόμενους/ες του Δημόσιου Τομέα, οδηγώντας τους στη φτωχοποίησηΟι εκπαιδευτικοί δεν θα δεχθούν να συνεχίσουν να πληρώνουν αυτοί τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στα είδη λαϊκής ανάγκης.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, καλούμε όλες και όλους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να βάλουμε τέλος στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του συνόλου των εργαζομένων σταματώντας τις πολιτικές αυτές. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και να διεκδικήσουμε:

 

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%
  • Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο Δημόσιο
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
  • Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ
  • Πλήρης σύνταξη στα 60 με 30 έτη υπηρεσίας. Επίσπευση της απόδοσης των συντάξεων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

Καλούμε όλους και όλες να δώσουν δυναμικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, στις 11:00πμ, στην Πλατεία Φηρών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *