ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕΕΕΕΕΕ! …ΞΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ;

 

 

Το ότι υπάρχει μια εγγενής (ψυχογενής, ιογενής ή δεν ξέρω τι …γενής) μελετομανία- άνευ ακολουθούντος έργου- στο Δήμο Θήρας, είναι γνωστό. Σε σημείο που να μοιάζει με τις κυράδες που θέλουν να παντρέψουν την αμόρφωτη κανακάρα τους με γιατρό ή επιστήμονα. Και να ξομπλιάζουν την προίκα της. Επειδή η δύσμοιρη έχει σώμα σαν αχλάδι και μια κρεατοελιά σαν φιρίκι. Αλλά το τελευταίο Δελτίο Τύπου, το οποίο πήρα και ανήρτησα με ξεπέρασε. Διαβάστε πληζ:

“ Η υπό εκπόνηση ΟΧΕ στοχεύει α) στην συστηματοποίηση, ταυτοποίηση, ελεγχόμενη διάχυση και διαχείριση των ροών επισκεψιμότητας, ανάλογα με την κατηγοριοποίησή τους ως «εισερχόμενες» και «εσωτερικές», β) στην αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών και οργανωτικών εργαλείων διαχείρισης και αξιολόγησης της «βιωματικής εμπειρίας» του επισκέπτη και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών, γ) στη βελτίωση των υποδομών (διασυνδεσιμότητα διαδρομών, διαχείριση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης, πολιτιστικά, ιστορικά, αρχιτεκτονικά τοπόσημα κ.λπ.), καθώς και δ) στην οργάνωση εκδηλώσεων και άλλων των «δρώμενων», τα οποία με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα, συμβάλλουν αφενός στον εμπλουτισμό και στη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και, αφετέρου, στη διεύρυνση των δυνητικών επιλογών που αντανακλούν θετικά στις ροές επισκεψιμότητας και αμβλύνουν φαινόμενα κορεσμού”.

Χριστός κι Απόστολος!. Σαν αναγγελία εγχείρισης σκωληκοειδίτιδας μου μοιάζει. Ποιός πληρώνεται για να κοπιπαστώνει τέτοιες σοφίες;. Πληζ. Ποιός πληρώνει;. Πέραν της αμέμπτου (βρε θα το πω! Μπουρδολογικής και ξύλινης) γλώσσας, ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ;. Μήπως θα τον επανεφεύρει;. Ως πότε το μπουρδολογείν, θα εστί φιλοσοφείν σε αυτό το δύσμοιρο Δήμο. Και ποιός πληρώνει;. Και σε ποιούς;. Και γιατί;. (γνήσιες απορίες, χωρίς ίχνος υπαινιγμού. Απλά, μου έπεσε κατακέφαλα η ανακοίνωση). Σε ποιον απευθύνεται αυτό το πράμα, που παρουσιάζεται σε γλώσσα δυσνόητη, διπλωματική και -ίσως, διότι απορώ με τας διατυπώσεις- επιστημονική;. Και ξανά: το πληρώνει κανείς;.

ΥΓ. Παρακαλώ διαβάστε την ανάρτηση ή τουλάχιστον το απόσπασμα που παρατίθεται εδώ. Διότι, πολύ φοβούμαι πως μια νέα ερευνητική δυστοπία, βρίσκεται ante portas (τόγραψα κι εγώ το κουλτουριάρικό μου).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *