ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ SANTO MARIS KAI TH ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Της “ΑΓΟΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ, ΓΟΝΙΜΗΣ”

 

 

“Το βραβευμένο ξενοδοχείο, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά και η μη κερδοσκοπική οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη, ολοκληρώνουν με επιτυχία τον πρώτο κύκλο του περιβαλλοντικού προγράμματος “We Are The Environment”, αποδεικνύοντας πως όταν ενώνονται δυνάμεις για καλό σκοπό, το αποτέλεσμα για την τοπική κοινωνία είναι ουσιαστικό.

 

Το καινοτόμο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, “We Are The environment” που εγκαινιάσθηκε τον Ιούλιο του 2018, με κύριο άξονα την ευαισθητοποίηση σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος από την αλόγιστη χρήση του πλαστικού, βασίζεται στους πυλώνες της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Προσφοράς. Το  Πρόγραμμα αυτό, επιπλέον, κατορθώνει να φέρει κοντά φορείς και εταιρείες πραγματώνοντας, έτσι, το δέκατο έβδομο στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ σχετικά με τη συνεργασία για την επίτευξη κοινών στόχων.

 

Χωρισμένο σε δύο φάσεις, αρχικά, περιβαλλοντικοί φορείς όπως το «Αρχιπέλαγος – Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Προστασίας», ο «Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων (ΣΕΩΚ) και οι οργανώσεις «Aegean Rebreath», «iSea» και «Greenest/ΕΜΠ παρέθεσαν περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά εργαστήρια στους μαθητές των τριών Λυκείων Θήρας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η δεύτερη φάση του Προγράμματος, περιελάμβανε τον σχεδιασμό της πάνινης τσάντας «WATERBAG», η οποία διανεμήθηκε σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης και υποστηρικτές του προγράμματος, εντός αλλά και εκτός του νησιού της Σαντορίνης, όπως τα Πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

Για το 2018 πωλήθηκαν 300 οικολογικές τσάντες «WaterBag», τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν σε μορφή απαραίτητου υλικοτεχνικού και αθλητικού εξοπλισμού στο Γενικό Λύκειο Θήρας. Οι μαθητές έχουν πλέον στη διάθεση τους μεταξύ άλλων aircondition, πολυμηχάνημα γυμναστικής, προβολέα για παρουσιάσεις, ψυγείο αλλά και όλο τον εξοπλισμό για την οργάνωση του σχολικού αθλητικού πρωταθλήματος. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε σε μία συνάντηση, που πρωταγωνιστής ήταν τα παιδικά χαμόγελα στον προαύλιο χώρο του σχολείου και το παρών έδωσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Θήρας, εκπρόσωποι του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa και των πολύτιμων υποστηρικτών του Προγράμματος.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι έχουν συμβάλλει στο πρόγραμμα αυτό, ώστε να βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Είναι χαρά μας να αγκαλιάζουμε δράσεις που έχουν ως επίκεντρο το περιβάλλον, ενώ οι μαθητές και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών έχουμε ενθουσιαστεί με την ανταποδοτικότητα του προγράμματος αυτού.» ανέφερε στην ομιλία του, ο Διευθυντής του Γενικού Ενιαίου Λυκείου Θήρας, κ. Αντώνης Καραμολέγκος.

Ο Γενικός Διευθυντής του Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa, Μάνος Μπορμπουδάκης απευθυνόμενος στους μαθητές ανέφερε: «Η ελπίδα του πανέμορφου τόπου αυτού βρίσκεται σε εσάς, στα παιδιά αυτής της γενιάς, στις δυνατότητες που έχουν να κάνουν το λευκό το κύριο χρώμα της καθημερινότητας τους, προσπαθώντας με διάθεση για ένα καλύτερο και βιώσιμο αύριο. Μέσω αυτού του προγράμματος, εμείς κάναμε το ελάχιστο δυνατό προς εσάς, στοχεύοντας στο να συμβάλλουμε στην εκπαίδευση σας γύρω από σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Σε όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου Μεταξά, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών εντός των οποίων λειτουργούμε, είναι θεμέλιος λίθος της εταιρικής φιλοσοφίας μας»

Ο Πρόεδρος της Άγονης Γραμμής Γόνιμης, κ. Στέφανος Νόλλας κατά την παράδοση του εξοπλισμού πρόσθεσε με τη σειρά του: «Δημιουργούμε κλαδιά αλληλεγγύης, μέσω της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που εμπλέκονται σχολεία, καταστήματα, οινοποιία, ξενοδοχεία, και καταναλωτές από όλο τον κόσμο. Η χαρά μας, λοιπόν, στην Άγονη Γραμμή Γόνιμη, για την δράση αυτή είναι πολύ μεγάλη. Πλέον, βάζουμε στο επίκεντρο το περιβάλλον. Οι προηγούμενες γενιές, δημιούργησαν στη Σαντορίνη το θαύμα της τουριστικής ανάπτυξης, η επόμενη γενιά καλείται να βρει λύσεις για την βιωσιμότητα του νησιού.»

Το πρωτοποριακό Πρόγραμμα «We Are The Environment» ανανεώνει την υπόσχεση του συνεχίζοντας τις δράσεις του και για το προσεχές έτος, μέσω της πώλησης της οικολογικής τσάντας «WaterBag», και άλλες νέες ιδέες.

Τα σημεία πώλησης, αλλά και ταυτόχρονα οι πολύτιμοι υποστηρικτές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα για το 2018 και αξίζει να αναφερθούν για τη συμμετοχή τους είναι: το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας Δ. Νομικός και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης – SAF, το Κτήμα Αργυρού, το Κτήμα Σιγάλα, το εστιατόριο Μπρούσκο, ο Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης, η Συνεταιριστική Ένωση Οινοποιών Σαντορίνης – SantoWines, τα καταστήματα Ammos, το Mediterranean Dive Club, τα κοσμηματοπωλεία Poniros, το εστιατόριο Oia Vineyart. και τα ξενοδοχεία του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά Santo Maris Oia στην Σαντορίνη, Creta Maris και Candia Maris στην Κρήτη. Επίσης, το πρόγραμμα χαίρει της υποστήριξης και άλλων σημείων εκτός της Σαντορίνης, όπως το Μουσείο Μπενάκη και η Gallerie Marneri στην Αθήνα, και τέλος το Idea Café and Emporium στην Σκόπελο. Επίσημος υποστηρικτής μετακινήσεων είναι η Blue Star Ferries.

Όσοι επιθυμούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, καθώς και να υποστηρίξουν το πρόγραμμα «WeAreTheEnvironment» και τις «WaterBags», μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος waterbags.gr, να ακολουθήσουν τον λογαριασμό του προγράμματος στο Instagram@Water_Bags ή απλώς να στείλουν email στο info@waterbags.gr.”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *