ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ; ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ!.

ΜΙΑ ΚΥΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

  Για τον Μιχάλη Δαμασκηνό, έχω ξαναγράψει. Για το κουράγιο του, τη μεταδοτική του διάθεση για ζωή, τον αγώνα του για αξιοπρέπεια. Αγώνα, που δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά όλους όσους βιώνουν μια καινούρια, ξεχωριστή πραγματικότητα, η οποία τους αναγκάζει να χρησιμοποιούν επιβοηθητικά μέσα. Αγώνα που αφορά εκτός από αυτούς και τις νεαρές μανάδες και μπαμπάδες που κάνουν ολόκληρο σχεδιασμό για να κινήσουν το καροτσάκι του μωρού στα στενά, επικλινή και κλιμακωτά ρυμίδια της Σαντορίνης.

Το -βλοσυρό- αστείο είναι πως αυτό το διάστημα οι ξυλουργοί κάνουν χρυσές δουλειές προκειμένου τα ξενοδοχεία να αποκτήσουν ειδικές ράμπες για αμαξίδια ή καροτσάκια. Αλλιώς, έχουν πρόβλημα αδειοδότησης. Ο μόνος που δεν έχει πρόβλημα αδειοδότησης, είναι ο Δήμος Θήρας. Ο Μιχάλης λοιπόν, διέπραξε το ατόπημα να πάει σε ένα χαλασμένο ρυμίδι τον Φηρών. Δεν ήξερε πως ήταν χαλασμένο ή έστω κακοσυντηρημένο. Το πλήρωσε. Το αμαξίδιό του, διαλύθηκε. Και επειδή ο Μιχάλης, δεν είναι μοιρολάτρης, έσπευσε να κάνει αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι. Να διεκδικήσει δηλαδή, αποζημίωση, από αυτόν που έπρεπε να έχει φροντίσει ώστε να συντηρηθεί το ρυμίδι.

Τι εισέπραξε;. Μια απάντηση σπάνιου κυνισμού. Δείτε την εδώ.

 

 

Προφανώς, οι υπεύθυνοι του Δήμου θεώρησαν πως μια καταφατική απάντηση θα άνοιγε τον Ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες. Βλέπετε η φωλιά είναι παντού λερωμένη. Σε οδικό δίκτυο. Σε δημόσιες υποδομές. Σε κτίρια εξυπηρέτησης πολιτών. Παντού. Οπότε έδωσαν την κυνική απάντηση, του τύπου δεν δικαιούσθε για να κινείσθε. Λες και ο Μιχάλης, ήταν κάποια νεαρή ντεμπυτάντ που της έσπασε το δωδεκάποντο στο σκαλοπάτι. Κάποια κομψευάμενη χωριατοπούλα, που πίστεψε πως η γόβα στιλέτο, είναι το άπαν-σύμπαν του σεξ απήλ. Και την πάτησε η κακομοίρα!.

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες, που λάβατε αυτήν την απόφαση, ξέρετε πως αν ο Μιχάλης προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα λάβει αποζημίωση, όχι μόνο για το κατεστραμμένο του αμαξίδιο, αλλά και για ηθική βλάβη;. Γιατί τον προσβάλλατε;. Λόγω και έργω. Του υποδείξατε με τον πιο οδυνηρό και κυνικό τρόπο, πως δεν είναι πολίτης, αλλά παρείσακτος;. Και αν στη θέση του ήταν ένας μπαμπάς ή μια μαμμά με το καροτσάκι του μωρού τους, τι θα λέγατε;. Ας είσασταν αρκετά μπρατσαράδες ώστε να έχετε το καρότσι στον ώμο, το μωρό στο χέρι και τα ψώνια στο λαιμό;.

Και επειδή, έχει διαπιστωθεί πως σε αυτό το νησί, μόνο αυτό πονάει: Αν ο Μιχάλης στείλει την απάντησή σας σε:Travel & Leisure, Conde Nast, New York Times και δεν ξέρω κι εγώ που αλλού, μπορείτε να διανοηθείτε τι “διαφήμιση” θα υποστούμε όλοι;.

Εντάξει, λοιπόν! Καλά κάνατε!. Άλλωστε ο Καιάδας, σαν την Καλντέρα ήταν. Ένας ιλιγγιώδης γκρεμός.

1 Απάντηση

 1. Ο/Η εσωτερικός μετανάστης λέει:

  Δείγματα υπερβολικής (απ)ανθρωπιάς…
  Αλλά δυστυχώς αυτό υπάρχει παντού… Μας έχουν κάνει έτσι…
  Σκεπτόμενοι το δάσος χάνουμε ένα ένα τα δέντρα…
  Σκεπτόμενοι το απόλυτο κέρδος χάνουμε σιγά σιγά την αξιοπρέπεια…
  Αυτά δίδαξαν…αυτά μάθαμε…αυτόν τον ιό μας κόλλησαν από τους ιδίους εαυτούς αλλά λησμόνησαν να βγάλουν κ το αντίδοτο…
  Λυπάμαι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *