ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΘΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

“Νέα πρωτοποριακά εργαλεία από την ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. και τον Δήμο Θήρας στη διάθεση κατοίκων και τουριστών για την γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου. Η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., Δημοτική επιχείρηση του Δήμου Θήρας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής Γεωγραφίας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), συμβάλλουν πρωτοποριακά στη σωστή ενημέρωση των κατοίκων και των τουριστών για τη γεωλογική ιστορία του ηφαιστείου με τη δημιουργία των κάτωθι ψηφιακών εφαρμογών:

 

α) Νέα ιστοσελίδα www.santorinivolcano.gr β) Νέο μοντέρνο και εύχρηστο ενημερωτικό έντυπο διπλής όψεως σε μορφή foldable poster με υψηλής ποιότητας επιστημονικό και εικαστικό περιεχόμενό για την γεωλογική ιστορία της Παλαιάς και Νέας Καμένης. γ) Μία πρωτότυπη offline ψηφιακή εφαρμογή για κινητά, η “Santorini Volcano app” για το Γεωπάρκο της Νέας Καμένης, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εμπειρία των επισκεπτών στους περίφημους κρατήρες του ηφαιστείου. Ένα mobile application συμβατό με Android και iOS, που συνδυάζει ξενάγηση και διαδραστικότητα και είναι διαθέσιμο όχι μόνο στους εκατοντάδες επισκέπτες που δέχεται το ηφαίστειο, αλλά και στο ενδιαφερόμενο ευρύ κοινό.

 

Η εφαρμογή αυτή διατίθεται σε Google Play Store και App Store στους ακόλουθους συνδέσμους https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.econtentsys.geothura&fbclid=IwAR16f2S5I5Ad0PTDW ZMS7O9Mh8sKYxaVr_NVM5Ggio1ZxVUT1BSwGC1BsYM https://apps.apple.com/us/app/santorini-volcano/id1638955932

 

Η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Φυσικής Γεωγραφίας (ΕΚΠΑ) και οι συνεργάτες του, με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή επιμελήθηκαν τον σύγχρονο και επικαιροποιημένο ψηφιακό οδηγό, ο οποίος αναδεικνύει με επιστημονική πληρότητα την περιπατητική διαδρομή στη Νέα Καμένη, εστιάζοντας σε πέντε σημεία ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας την γεωλογική ιστορία των ηφαιστειακών εκρήξεων. Οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν, ταυτόχρονα ή μη με την ξενάγησή τους στους κρατήρες μέσα από οπτικό υλικό συνοδευόμενο από επιστημονικά τεκμηριωμένες πληροφορίες για την εξέλιξη και την ηφαιστειακή δραστηριότητα της Σαντορίνης. Επιπρόσθετα δίνονται πληροφορίες για τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού γεωπολιτισμικού ενδιαφέροντος. Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *