“ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ: Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΚΑΡΙΑ”

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ-ΙΜΗΠΗΣ &ΓΕΩΘΗΡΑ

 

 

 

 

 

 

Φωτό: Βασίλης Νομικός

“Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (Ι.Μ.Π.Η.Σ.) πραγματοποίησαν για τρίτη συνεχή χρονιά ένα ενημερωτικό διήμερο για το Ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Το διήμερο περιελάμβανε ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Μπελλώνειο καθώς και εκπαιδευτική εκδρομή στην Νέα Καμένη & περιήγηση με σκάφος στα πρανή της καλδέρας την Κυριακή 20 Οκτωβρίου για τους κατοίκους της Θήρας.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης στο Μπελλώνειο ήταν ο κ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης (Δρ. Ηφαιστειολογίας), με θέμα ¨Ηφαιστειακά πετρώματα και κρασιά: Η περίπτωση της Σαντορίνης¨ και ο κ. Χρήστος Πικριδάς (Καθηγητής Αριστοτέλειου Παν/μίου Θεσσαλονίκης, μέλος Επιστ. Συμβουλίου ΙΜΠΗΣ), με θέμα ¨Μελετώντας το πεδίο ταχυτήτων στον Ελλαδικό χώρο με τη χρήση δικτύων μόνιμων σταθμών GNSS και το νέο GNSS δίκτυο παρακολούθησης της Σαντορίνης¨

Σε ό,τι αφορά την εκδρομή της Κυριακής, αυτή αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό κατά την ξενάγησή τους από το επιστημονικό προσωπικό του Ι.Μ.Π.Η.Σ., ενώ οι ιδανικές καιρικές συνθήκες ενίσχυσαν περαιτέρω την καλή διάθεση όλων.

Ο Δήμος Θήρας και η ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του διημέρου αυτού και εξασφάλισαν την μετακίνηση και διαμονή των δημοσιογράφων:

–          Τους επιστήμονες του Ι.Μ.Π.Η.Σ., Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, Σπύρο Παυλίδη και Γιώργο Βουγιουκαλάκη.

–          Την Ένωση Λεμβούχων για τη δωρεάν διάθεση δύο σκαφών για την εκδρομή στο Ηφαίστειο”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *