“ΟΙ ΖΕΥΓΑΔΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ. Η ΣΠΟΡΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ”.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ

 

 

 

Δώδεκα χρόνια πέρασαν από το φευγιό του σύντροφου Χαρίλαου Φλωράκη.

Δώδεκα χρόνια από εκείνη την Κυριακή του Μάη του 2005, που η αγωνιστική ζωή του έφθασε στο τέλος της.

Ο σφος Χαρίλαος Φλωράκης έδωσε όλη τη ζωή του στο Κόμμα και κατέκτησε τον τίτλο του λαικού ηγέτη σε όλα τα επίπεδα του αγώνα , ως συνδικαλιστής, ως καπετάνιος Γιώτης , μαχητής του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού, ως φυλακισμένος και εξόριστος ,ως γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε

Ο Χαρίλαος Φλωράκης συνέβαλε καίρια ,ώστε να σταθεί το κόμμα μετά από πολλά χρόνια παρανομίας, έδωσε σκληρή μάχη ενάντια στην προσπάθεια διάλυσής του από τις οπορτουνιστικές δυνάμεις στην περίοδο 89-91. Στάθηκε όρθιος, όταν άλλοι υποχωρούσαν.

Στις μέρες μας, σκόπιμα , εχθροί και άσπονδοι φίλοι ,προσπαθούν να αποσυνδέσουν τη ζωή και τη δράση του σφου Χαρίλαου από το Κόμμα, το Κ.Κ.Ε, με τα γνωστά σύμβολά του και τη μαρξιστική –λενινιστική ιδεολογία, το πρόγραμμά του και τις αρχές του, όπως έγραφε στις λίγες γραμμές που άφησε σε ένα χαρτί πριν φύγει. Κρύβουν ότι ο ίδιος , όπως και χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αποτελούν ζωντανό κομμάτι στην 100χρονη σχεδόν ζωή και δράση του κόμματός μας. Και σαν τέτοιο κομμάτι αποτελούν για μας , τους νεώτερους, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος και της ΚΝΕ, πηγή άντλησης πολύτιμων διδαγμάτων, πυξίδα στα σύγχρονα καθήκοντα της ταξικής πάλης, οδηγός στις σημερινές συνθήκες , σε κάθε αγώνα ,στην καθημερινή κοπιαστική δουλειά των κομμουνιστών.

Οι ζευγάδες φεύγουν , μωρέ ! Η σπορά μένει και φουντώνει ! Και συνέχιζε «μόλις υπάρξει μια σπίθα αυτά τα νιάτα θα γίνουν πυρκαγιά ,θα γίνουν ηφαίστειο»

Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του αγώνα με παρακαταθήκη το παράδειγμα χιλιάδων σφων μας και του σφου Χαρίλαου ,που έδωσαν τη ζωή τους για την εργατική τάξη.

Για να υλοποιηθεί ο στόχος του 20ου συνέδριου του Κόμματός μας « Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ, για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία. Για την εξουσία , το Σοσιαλισμό».

Κομματική Οργάνωση Σαντορίνης

Του Κ.Κ.Ε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *