Ι Βλασερός: :”Η ασφάλεια της περιουσίας δεν μπαίνει σε ασφυκτικές προθεσμίες”
“Ενόψει της λήξης της προθεσμίας ανάρτησης του Κτηματολογίου στις 19 Μαρτίου 2026, φέρνω άμεσα το ζήτημα υπόψη της Βουλής των Ελλήνων, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει κατά τη διαδικασία στις Κυκλάδες.
Το τελευταίο διάστημα, πλήθος συμπολιτών μας διαπιστώνει σημαντικά λάθη και αστοχίες στα αναρτημένα στοιχεία των ιδιοκτησιών τους — εσφαλμένα όρια, ανακριβή τετραγωνικά, λανθασμένα στοιχεία ιδιοκτητών. Παράλληλα, οι αντικειμενικές δυσκολίες της νησιωτικότητας, η περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες και η ανάγκη τεχνικής και νομικής υποστήριξης καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών εντός της υφιστάμενης προθεσμίας.
Το Κτηματολόγιο αποτελεί θεμέλιο ασφάλειας δικαίου και αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με πρόχειρες και βεβιασμένες διαδικασίες, που θα οδηγήσουν σε πρόσθετα οικονομικά βάρη, χρονοβόρες νομικές εμπλοκές και περαιτέρω ταλαιπωρία των πολιτών.
Για τον λόγο αυτό, ζητώ από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσουν άμεσα σε παράταση της προθεσμίας ανάρτησης για τις Κυκλάδες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και αξιόπιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η Πολιτεία οφείλει να επιδείξει ευαισθησία απέναντι στις ιδιαιτερότητες της νησιωτικής Ελλάδας και να εγγυηθεί ότι το Κτηματολόγιο θα υπηρετήσει τον πολίτη και όχι θα τον επιβαρύνει.
Με θεσμική υπευθυνότητα και συνέπεια, θα επιμείνω στην ανάγκη άμεσης λύσης, υπερασπιζόμενος το δίκαιο αίτημα των νησιωτών.
Γιάννης Βλασερός”.









