Η ΘΗΡΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ “ΤΩΡΑ” Μ. ΟΡΦΑΝΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ  Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΡΦΑΝΟΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ
 
 
 
 
    “Ο κ. Ορφανός κατά τη συνήθη πρακτική του ιδίου και των συνεταίρων του, στο δελτίο τύπου της 1ης Απριλίου 2021 παρουσιάζει τη γνωστή εικόνα «καμένης γης». Επιπλέον διατυπώνει θέσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ενώ γνωρίζει την αλήθεια. Όποιος όμως επικαλείται τη σοβαρότητα πρέπει να είναι ο ίδιος σοβαρός. Όποιος ασκεί διοίκηση οφείλει να γνωρίζει αυτά για τα οποία μιλάει. Αν δεν γνωρίζει, ας φροντίσει να μάθει πριν μιλήσει. Αν γνωρίζει και παρ’ όλα αυτά απαντά όπως απαντά, είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια.
 
 
  Η αντίληψη της δημοτικής μας παράταξης είναι ότι δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες. Συνεπώς φροντίζουμε στις απαντήσεις μας να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Όταν προ μηνών αναφερθήκαμε στις 400.000€ χρέους που άφησε ο κ. Ορφανός κατά τη διοίκηση του στο ΔΑΠΠΟΣ, εκείνος αντί να απαντήσει με στοιχεία αρκέστηκε να πει ότι πετάμε λάσπη. Κατανοητό. Είναι δύσκολο να απαντάς επί της ουσίας όταν υπάρχουν επίσημα έγγραφα που αναφέρουν αναλυτικά ποσά, ονόματα και διαδικασίες.
 
 
  Κατά τη συνηθισμένη μας πρακτική, σε παράρτημα που συνοδεύει αυτό το δελτίο τύπου (θα το βρείτε στα σχόλια της ανάρτησης) απαντώνται όλα τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Ορφανός με αναφορές σε επίσημα δημόσια έγγραφα. Επιπροσθέτως αναγράφεται το ιστορικό των στάβλων Καμαρίου, για τους οποίους γίνεται λόγος στα τοπικά ΜΜΕ από συγκεκριμένο δημοσιογράφο: δεν φαίνεται ωστόσο να έχει αναζητήσει όλες τις πληροφορίες ενώ επιλέγει σκοπίμως να αναφέρεται σε κουβέντες αναρμόδιου για το θέμα. Καλούμε τους δημότες να διαβάσουν όλο το ιστορικό για να έχουν σωστή ενημέρωση.
 
Ποιος όμως πραγματικά αναλίσκεται στη δημιουργία εντυπώσεων; Ζητά ο κ. Ορφανός από τον Δήμο Θήρας να βρεθούν χώροι στάθμευσης, ν ’αποκατασταθεί άμεσα η καθίζηση, να φωταγωγηθεί το πεζοδρόμιο, να διευθετηθεί η λεωφορειακή γραμμή στο Καμάρι. Ως τι τα ζητάει η παράταξη του αυτά; Ως παράταξη της αντιπολίτευσης ή ως παράταξη της συγκυβέρνησης; Όταν συνασπίστηκαν στον 2ο γύρο των εκλογών το 2019 οι τρείς δημοτικές παρατάξεις που συνδιοικούν, είχαν βασικό επιχείρημα ότι και οι τρείς μαζί είναι ένα.
 
  Ο κ. Ορφανός ως εκ συμφερόντων συνεταίρος της Δημοτικής Αρχής έχει συμμετοχή τόσο στα αποτελέσματα που αυτή παράγει όσο και στις ευθύνες που απορρέουν από τη διοίκηση.
 
Αν ο ίδιος πραγματικά ενδιαφέρεται να συζητηθούν αυτά τα θέματα, τον καλούμε να ζητήσει εγγράφως μαζί με τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα του Καμαρίου.
Αν ο κ. Ορφανός υπηρετήσει έστω και τώρα την αλήθεια, τούτο θα τύχει της αναγνώρισης μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *