Η Ταινία “Αδάμ, πού ει” στη Σαντορίνη!

Γραφείο Νεότητας Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων

“Το «Αδάμ, πού ει;» είναι μία βιωματική ταινία που εισάγει τον θεατή στην πολύμορφη καθημερινή ζωή της Μονής Δοχειαρίου, ενός από τα παλιότερα μοναστήρια της χερσονήσου του Άθω.
Αυτή η ταινία είναι μια βύθιση στη ζωή σε μια από τις μονές του Αγίου Όρους. Η απομονωμένη μοναχική ζωή γεμάτη αυθεντικούς χαρακτήρες και καθημερινούς αγίους βγαίνει στην οθόνη κάτω από τα περιβλήματα των εγκόσμιων προτεραιοτήτων μας. Αυτό που προκύπτει είναι μια συναρπαστική περιγραφή ενός εντελώς απαράμιλλου τρόπου ζωής μέσα σε μια ακμάζουσα μοναστηριακή κοινότητα στα μέσα του εικοστού πρώτου αιώνα.
  Η ιδέα να γίνει η ταινία είχε γεννηθεί από το 2006, όταν και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ουκρανού δημιουργού της με τον γέροντα π. Γρηγόριο, τότε ηγούμενο της Μονής Δοχειαρίου. Τα γυρίσματα της ταινίας κράτησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια: από την Άνοιξη του 2015 μέχρι το Φεβρουάριο του 2019. Το υλικό που μαζεύτηκε ήταν 80 ωρών και οι λήψεις έγιναν εν αγνοία των μοναχών και για το λόγο αυτό στην ταινία αυτή κυριαρχεί η αυθεντικότητα της καθημερινής ζωής στη Μονή Δοχειαρίου.
Η ταινία θα προβληθεί:
– την Τετάρτη 14 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο της Γλυκογαλούσας στον Καρτεράδο
– την Πέμπτη 15 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο – Πανηγυρόσπιτο της Ενορίας της Οίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *