ΟΙ “ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ” ΚΑΙ ΟΙ “ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΦΑΝΤΟΙ”

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

  καθαρισμοσ_ΚΥ copyΟλοκληρώθηκε ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου του Κέντρου Υγείας Θήρας. Δυστυχώς οι εθελοντές δεν ξεπέρασαν τους 20 και τα σκουπίδια είναι ικανά να γεμίσουν 2-3 νταλίκες (από αυτές του Άδωνι), οπότε αναβάλαμε για αργότερα τον καθαρισμό του Νοσοκομείου.

Ο Δήμος βέβαια απουσίαζε. Οι εθελοντές, ούτε του Αρσακείου είναι για να τύχουν υποδοχής, ούτε ξέρουν να κλωτσάνε μπάλα για να τους συγχαίρουν υπό τον καταιγισμό των φλας. Το φορτηγό, που ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο για τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών, μας το υποσχέθηκε για … αύριο.

Ο έτερος Αντιδήμαρχος ( Ο Α΄, ντε) μάλλον σκέπτεται το επόμενο Wine tours εις τας Ευρώπας, ίνα διδαχθώσι οι γηραιοί συμμετέχοντες, τα πλέον συγχρόνους καλλιεργητικάς μεθόδους. Ο Β΄Αντιδήμαρχος, πλέει σε πελάγη ευτυχίας για το πρωτάθλημα της ομάδας του. Η Δ΄ Αντιδήμαρχος, παρ’ ότι Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κάπου θα βρίσκεται. Όσο για το Δήμαρχο, μάλλον μελετά τους φακέλους για να στείλει στον εισαγγελέα τους φωνασκίες που “έχουν στήσει, εργολαβία, κατασυκοφάντησης της Δημοτικής Αρχής”.

Ο εργολάβος Καθαριότητας, φυσικά και δεν θα θιγεί που άφησε τόσα χρόνια τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν το χώρο- όπως και τη λοιπή Σαντορίνη- αφού αν πιστέψουμε ότι έχει πληρότητα φακέλου, τότε πήρε “Βεβαίωση Καλής Εκτέλεσης”. Άρα όλοι είμασταν στραβοί, τόσο καιρό. Μέχρι και το “Πράσινο σημείο της Οίας” θα υπάρχει.

Οπότε μείναμε πάλι οι “συνήθεις ύποπτοι”. Με μπροστάρη μας την Κυρία Μόσχα. Την ακάματη, ενθουσιώδη και αξιοθαύμαστη. Που ήταν και η νεώτερη απ’ όλους μας.

Άλλα ονόματα δεν γράφω. Επειδή είμαι τόσο ανεπαρκής δημοσιογράφος, που βλέποντάς τους σε κάθε εθελοντική δράση, τους θυμάμαι μόνο με τα μικρά τους ονόματα. Τη Λίτσα, την Κωνσταντίνα, τον Πέτρο, την Κυρία Μίνα, το Δημήτρη, το Βασίλη, τη Χαρά, την Εύα….

Και να μην ξεχάσω, τη Λαμπρινή. Μάλλον, είχαμε κάτι σαν επέτειο σήμερα. Απλά δεν θυμόμαστε, αν είναι ο 17ος ή 18ος χρόνος που συναντιόμαστε σε καθαρισμούς παραλιών, σκουπιδότοπων και οπουδήποτε μας οδηγούσε η μούρλα μας. Χρόνια μας Πολλά, Λαμπρινή.

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Ζεττα Νικολογιαννη λέει:

    Το πρασινο σημειο της Οιας(ανυπαρκτο βεβαια!!!) εχει απο περισυ ΠΛΗΡΩΘΕΙ!!!!
    κοντα 10000€
    με σφραγιδα του Δημου
    οτι παρελαβε το εργο και βεβαιωνει το καλως εχει της εκτελεσης του εργου.

  2. Ο/Η fos λέει:

    όσο για το βραβείο ανακύκλωσης !!! μέλος της κριτικής επιτροπής που βράβευσε τον Δήμο Θήρας μαντέψτε!!! ο σύμβουλος του δημάρχου θήρας κος μπελλώνιας!!
    Θεέ μου τι βραβείο !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *