Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

 

 

 

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗ1

Ο Πρωθυπουργός συνομιλεί με τον Αντιπεριφερειάρχη, λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης

Η δημιουργία νέου και αξιόπιστου λιμανιού στη Σαντορίνη, ήταν το κυρίαρχο αίτημα των εκπροσώπων φορέων του νησιού, προς τον Πρωθυπουργό. Λίγο μετά την τέλεση των εγκαινίων ο κ. Αλέξης Τσίπρας, προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Νίκος Νομικός, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μανώλης Καραμολέγκος και Αντρέας Πατηνιώτης, ο εκπρόσωπος των Λογιστών κ. Αντώνης Κεφαληνός και άλλοι. Από πλευράς Αυτοδιοίκησης, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, η Έπαρχος Περιφερειακής Ενότητας Θήρας κ. Θεώνη Λειβαδάρου, ο Δήμαρχος κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος και ο Αντιδήμαρχος κ. Μάρκος Καφούρος.

 

Οι φορείς, ενημέρωσαν επίσης τον Πρωθυπουργό για το σοβαρό πλήγμα που επέφερε στον τουρισμό και τις νησιωτικές οικονομίες η κατάργηση της θετικής διάκρισης του μειωμένου ΦΠΑ, ενώ ζήτησαν την παρέμβασή του, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο Οδικός Άξονας Αεροδρομίου- Οίας. Του μίλησαν επίσης για το πρόβλημα που δημιούργησε η άνευ όρων μετατροπή οικημάτων σε τουριστικά καταλύματα, υπογραμμίζοντας πως είναι και ο βασικός λόγος που δεν βρίσκεται επαρκής αριθμός κατοικιών τόσο για τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, όσο και για τους εκπαιδευτικούς, τους Δημοσίους Υπαλλήλους, αλλά και τα εξειδικευμένα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου που έχει ανάγκη το νησί. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗ2

 

“Εντυπωσιάστηκε από τα στοιχεία που παραθέσαμε και έδειξε προβληματισμένος και διατεθειμένος να δώσει λύσεις”, είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη. Η ίδια πηγή, ανέφερε, πως τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Όλγα Γεροβασίλη, κράτησαν λεπτομερείς σημειώσεις για το σύνολο των θεμάτων και ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως θα δώσει εντολή ώστε να εξεταστούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις από τα αρμόδια κατά περίπτωση υπουργεία.

1 Απάντηση

  1. Ο/Η νικολ λέει:

    Όλα μια χαρα λοιπόν.τα έλυσε όλα τα προβλήματα..ο αλεξακος μας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *