“Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 

 

 

“Η Μεσόγειος είναι μια διηπειρωτική θάλασσα που λούζει περισσότερες από 20 παράκτιες χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική”, γράφει η Ισπανική εφημερίδα Diario, σε ένα αφιέρωμα για τα νησιά της Μεσογείου. “ Ένας θησαυρός πολιτισμών που έχει δει όλες τι εκατοντάδες ιστορίες των ανθρώπων που μάχονται να αδράξουν τα πιο στρατηγικά σημεία και τμήματα από αυτήν την περιοχή των 2,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων”, προσθέτει ο συντάκτης Alvaro Romero.

Στη συνέχεια επιλέγει τα τέσσερα ομορφότερα νησιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Μερικά από τα νησιά της, διαθέτουν μοναδικό φυσικό περιβάλλον, με όμορφες αμμουδιές που βρέχονται από τα κρυστάλλινα νερά και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από την εξωτική Καραϊβική”. Ανάμεσα σε αυτά τα νησιά, ο Romero επιλέγει τη Σαντορίνη, γράφοντας:

Τα ελληνικά νησιά είναι πάντα κλασικά ανάμεσα στις πιο όμορφες γωνιές της Μεσογείου. Η Σαντορίνη είναι το πιο αντιπροσωπευτικό. Θεωρείται το κόσμημα των Κυκλάδων, προσφέρει μια μοναδική ομορφιά και την ατμόσφαιρα της ηφαιστειακής προέλευσης. Η μοναδική αρχιτεκτονική της συνδυάζεται τέλεια με το βαθύ μπλε της θάλασσας. Από οποιαδήποτε από τις περιοχές της υπάρχει καταπληκτική θέα. Εκτός από τα τεράστια βράχια μπορείτε να δείτε διάσπαρτες παραλίες με μαύρη άμμο και πεντακάθαρα νερά”.

Τα υπόλοιπα νησιά, είναι η Ιταλική Φορμεντέρα, το Κάπρι και η Κορσική.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *