«Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα»

 

 

 

“Ο Δήμος Θήρας έχει την τιμή να υποδεχτεί ξανά την Ολυμπιακή Φλόγα στη Σαντορίνη. Συνεχίζοντας την περιήγησή που θα ξεκινήσει στις 16 Απριλίου από την Αρχαία Ολυμπία με κατάληξη το Παναθηναϊκό Στάδιο στις 26 του ίδιου μήνα και με τελικό προορισμό το Παρίσι που θα διεξαχθούν αυτό το καλοκαίρι οι 33οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στο νησί μας την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024. Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού, μια σπουδαία στιγμή για το νησί μας που υποδέχεται το κατά Κωστή Παλαμά «Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατον» υπενθυμίζοντας σε όλους μας πως από την πατρίδα μας ανέτειλε το πνεύμα «του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού», της ευγενούς άμιλλας και συνύπαρξης των λαών.

 

 

Η Εκκίνηση της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας θα έχει αφετηρία την κεντρική πλατεία Φηροστεφανίου στις 09:30 π.μ. όπου πέντε λαμπαδηδρόμοι θα ακολουθήσουν τη διαδρομή κατά μήκος της καλντέρας ως την Ιερά Μητρόπολη Θήρας που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής του βωμού. Θα ακολουθήσει η ανάκρουση με απόλυτη σειρά των ύμνων: α) Ολυμπιακού Ύμνου, Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδος, με ταυτόχρονη έπαρση των τριών σημαιών. Την έπαρση της Ελληνικής και Γαλλικής σημαίας θα συνοδεύσει η φιλαρμονική του Δήμου Θήρας ενώ οι διακεκριμένοι καλλιτέχνες, η υψίφωνος Καραμολέγκου Ιωάννα και ο βαθύφωνος Λούτας Αλέξανδρος υπό την συνοδεία του Ρούσσου Γεώργιου στο πιάνο θα αποδώσουν τον Ολυμπιακό ύμνο. Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θήρας και των εκπροσώπων της Ε.Ο.Ε. και της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024» θα συνοδευτεί από ανταλλαγή δώρων ενώ το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Ο. Ελύτη και Μ. Θεοδωράκη και από τον «Ύμνον εις την Ελευθερίαν » Δ. Σολωμού –Ν. Μάντζαρου.

 

Η Ολυμπιακή φλόγα θα παραμείνει στο χώρο έμπροσθεν της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας έως τις 11:30 π.μ. ώσπου ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος να την παραδώσει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να συνεχίσει το ταξίδι της, μεταφέροντας το μήνυμα των πανανθρώπινων αξιών που πρεσβεύει το Ολυμπιακό Ιδεώδες.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε σε αυτήν την τελετή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *