Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΧΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

 

 

 

 

“Αλλεπάλληλες συναντήσεις με στελέχη της κυβέρνησης και οργανισμών πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Θήρας την εβδομάδα που διανύουμε στην Αθήνα.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20/09 με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μανόλη Παναγιωτάκη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η διασύνδεση της Σαντορίνης με την ηπειρωτική Ελλάδα με καλώδιο καθώς και η εκταμίευση χρημάτων για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα που γίνονται στο νησί.

Σε ότι αφορά τη διασύνδεση ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε ότι μέσα στην επόμενη 5ετία η Σαντορίνη θα έχει συνδεθεί με καλώδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα, χωρίς όμως να καταργηθεί ο τοπικός σταθμός, ο οποίος θα λειτουργεί ως εφεδρικός.

Για το θέμα των συγχρηματοδοτούμενων έργων ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία πληρωμής και το θέμα θα διευθετηθεί το προσεχές διάστημα.

Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος συναντήθηκε με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και η δυσκολία να ανταποκριθεί το υφιστάμενο προσωπικό στις αυξημένες ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμαρχος Θήρας επισήμανε ότι η ακύρωση των αποφάσεων του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας με Μηχανικούς οδηγεί σε αδιέξοδο τη λειτουργία των παραπάνω υπηρεσιών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Θήρας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι παρά την έγκριση τριών (3) προσλήψεων επιστημονικού προσωπικού (από τις 10 που είχε αρχικά εισηγηθεί) η διαδικασία δεν έχει καν προχωρήσει από την πλευρά του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το αίτημα δε του Δήμου Θήρας για αύξηση του αριθμού των προσλήψεων θα μπορέσει να προχωρήσει εφόσον ολοκληρωθούν οι τρεις πρώτες προσλήψεις.

Ο Δήμαρχος Θήρας ανέφερε επιπρόσθετα την επιτακτική ανάγκη παραχώρησης ακινήτων από την ΕΤΑΔ για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων (Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει αγροτικές αποθήκες στην περιοχή Καμαρίου Δ.Κ. Επισκοπής Γωνιάς Θήρας, για τις οποίες είναι δυνατόν αφού καταρτιστεί από κοινού – Πολιτεία και Δήμος – ένα πρόγραμμα μετασκευής τους σε οικίες, να δίνονται αντί συμβολικού μισθίου στις πλέον ευαίσθητες ομάδες των Δημοσίων Υπαλλήλων) και την ανέγερση σχολικού κτιρίου στο Καμάρι.

Ο Γ.Γ. Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που απασχολούν το νησί μας, ενώ αντιλαμβάνεται πλήρως την κατάσταση που επικρατεί γενικότερα με τα παραπάνω θέματα σε αρκετά νησιά της Ελλάδας. Ο κ. Πουλάκης υποσχέθηκε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων του θα προσπαθήσει να συνδράμει στην επίλυσή τους”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *