“ Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ”

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ FORBES ΣΤΟΥΣ ΙΑΔΑΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

   Santorini_ forbes_30_ayg_2016Τους ιδανικότερους προορισμούς του πλανήτη για ταξιδιωτική φωτογραφία, παρουσίασε σε ειδικό αφιέρωμά του, το “Forbes”. Όπως αναφέρει ο ειδικός συνεργάτης του περιοδικού, Peter Lane Taylor, πραγματοποίησε πρόσφατα μια έρευνα για τα σημεία, που αποτελούν το καλύτερο σκηνικό για μια άψογη φωτογραφία. “Δεν υπάρχει η απόλυτη απάντηση, σε αυτό”, σπεύδει να διευκρινίσει, “Η Φωτογραφία ως μέσο μεταφοράς της αντίληψης κάποιου για τον κόσμο θα είναι πάντα υποκειμενική, καθώς εξαρτάται από τη συναισθηματική επίδραση που έχει σε διαφορετικούς θεατές, η ίδια φωτογραφία”.

Η Ελλάδα όμως αποτελεί ισχυρή επιλογή του Taylor που σημειώνει: “Μπορεί να φαίνεται λίγο κοινότοπο, αλλά υπάρχει λόγος γι αυτό. Για τους ταξιδιωτικούς φωτογράφους η οπτική πρόκληση της Ελλάδας, πηγαίνει παρά πέρα από τη αρχαία μηνμεία της Αθήνας και τα σαν -Σαντορίνη νησιών (σ.σ Santorini- esque, στο άρθρο).Στην ηπειρωτική χώρα, το χιονισμένο βουνό του Ολύμπου υψώνεται 10.000 πόδια πάνω από το επίπεδο, ενώ στα απόκρημνα βουνά, υπάρχουν αρχαίοι ναοί χιλιάδων ετών, που ελάχιστοι έχουν επισκεφτεί. Επίσης στο κέντρο της χώρας, τα απόκρημνα μοναστήρια των Μετεώρων έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αψηφούν τη φυσική. Οι Έλληνες, επίσης, είναι από τους πιο εκφραστικούς ανθρώπους στον κόσμο ώστε να στρέψετε τους φακούς πάνω τους για ένα πορτρέτο”.

Αλλά η απόλυτη επιλογή, παραμένει για τον Peter Lane Taylor, η Σαντορίνη και κοσμώντας το αφιέρωμα μια φωτογραφία από το ηλιοβασίλεμα, γράφει: “Η Λήψη: Η Σαντορίνη στο λυκόφως. Αγνοείστε τα κλισέ. Δεν υπάρχει άλλη εικόνα που να κραυγάζει περισσότερο “Ελλάδα” στο μυαλό τόσο πολλών ανθρώπων”.

 

 

The South Of France

Purple lavender field in Valensole, France

 

Greece

Santorini sunset at dawn village of Oia Greece

Recommended by Forbes

The Shot: Santorini at twilight. Don’t worry about the clichés. No other image says “Greece” more in most people’s minds

Patagonia (Chile-Argentina)

Patagonian Andes

 

New Zealand (North and South Island)

FEH-Queenstown-New-Zealand copy

 

Cuba

Old American car on street at dusk, Havana, Cuba

 

Antarctica Peninsula

Antarctic-Peninsula-Penguin-Nesting-Colony copy

 

Vietnam

seascape sunset at Halong Bay

 

Turkey

The Blue Mosque, Istanbul, Turkey.

 

Western Cape (South Africa)

South African vineyards

 

Four Corners (American Southwest)

Antelope Canyon

 

 

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *