Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΑ 3 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ και φωτορεπορταζ

 

 

 

Το Τσέχικο περιοδικό και ιστοσελίδα   www.reflex.cz αποφάσισε να επιλέξει τα 3 κορυφαία νησιά της Μεσογείου. Και αναντίρρητα πρώτη, η Σαντορίνη. Μετά Μαγιόρκα και Κορσική. 

 

 

  “Κορυφαία 3 νησιά της Μεσογείου. Ώρα να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές

  “Σαντορίνη, Ελλάδα Μπορεί να είναι λίγο κλισέ, αλλά η Σαντορίνη είναι πραγματικά ένα από τα πιο μαγικά μέρη της Μεσογείου. Είναι ένα αρχιπέλαγος που σχηματίστηκε από ένα αρχαίο μεγαλύτερο νησί αφού καταστράφηκε από ηφαιστειακή έκρηξη.

 

  Το μεγαλύτερο αξιοθέατο της σημερινής Σαντορίνης είναι αναμφίβολα το δυτικό άκρο του νησιού της Θήρας, όπου ψηλά πάνω από τη στάθμη της θάλασσας της ηφαιστειακής καλντέρας υψώνονται λευκοντυμένα χωριά με ελληνικές εκκλησίες διακοσμημένες με τυπικούς μπλε τρούλους.

 

  Το χωριό της Οίας θεωρείται το πιο γραφικό από αυτά. Αλλά τα Φηρά, το Ημεροβίγλι ή το Φηροστεφάνι κρατούν την κουρτίνα. Ωστόσο, τα λευκά χωριά του Πύργου ή του Μεγαλοχωρίου στο εσωτερικό του νησιού σίγουρα αξίζει να δείτε. Θα βρείτε παραλίες στην ανατολική ακτή της Θήρας, οι άνθρωποι πηγαίνουν εδώ κυρίως στο Καμάρι ή την Περίσσα.

 

  Οι τουρίστες που έχουν συνηθίσει με λευκή ψιλή άμμο ή βότσαλα σίγουρα θα ενδιαφέρονται για το χρώμα των τοπικών παραλιών. Λόγω της ηφαιστειακής προέλευσης του νησιού, μερικά από αυτά είναι μαύρα. Ένα ταξίδι με πλοίο στην καλντέρα είναι επίσης δημοφιλές στους επισκέπτες του νησιού. Μπορούν να εξοικειωθούν λεπτομερώς με τις συνέπειες της ηφαιστειακής δραστηριότητας του νησιού και σε μια από τις στάσεις να ανέβουν στην κορυφή ενός νέου ηφαιστείου, το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται στη μέση της καλντέρας.

 

  Όσον αφορά τα διατηρημένα ιστορικά μνημεία, η προσφορά της Σαντορίνης είναι σχετικά μέτρια. Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας ελληνικής πόλης της Θήρας είναι ανοιχτός σε έναν ψηλό λόφο πάνω από το Καμάρι. Τα ερείπια ενός ακόμη παλαιότερου οικισμού, ο οποίος   θάφτηκε κατά την αρχαία έκρηξη του τοπικού ηφαιστείου, μπορούν στη συνέχεια να φανούν στο χωριό Ακρωτήρι στα νότια του νησιού”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *