Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

WORLD TRAVEL MARKET – ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΙ PHILOXENIA – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

 

 

 

?

“Ιδιαίτερα δυναμική και φέτος η παρουσία της Σαντορίνης στην World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 6 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2017.

Ο Δήμος Θήρας έδωσε το «παρών» προωθώντας το νησί και παρουσιάζοντας τα τοπικά μας προϊόντα, σ’ ένα οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο stand, στο γενικό περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ακολούθησε το περυσινό concept – ελληνικό καλοκαίρι και γαστρονομία – δίνοντας όμως φέτος μεγαλύτερη άνεση και χώρο στους επαγγελματίες του τχώρου. Τα τοπικά προϊόντα του κάθε νησιού είχαν την τιμητική τους, ενώ μεγάλα video banners στην κορυφή του περιπτέρου και ένα video wall στο βάθος μετέδιδαν εικόνες από όλα τα νησιά, με ιδιαίτερη έμφαση και πόλο έλξης τη Σαντορίνη.

Δυναμική παρουσία είχε όμως και ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού στην έκθεση καθώς παραβρέθηκαν πάνω από 15 εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων του νησιού, πραγματοποιώντας συναντήσεις και επαφές για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Παράλληλα αρκετά μέσα επικοινωνίας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί μας.

Το περίπτερο επισκέφτηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΠΟΤ (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού) κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Η έκθεση World Travel Market αποτελεί το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Στην έκθεση σύμφωνα με τους διοργανωτές προσήλθαν πάνω από 51.500 επαγγελματίες, με ένα τζίρο πάνω από 2,8 εκ. λίρες σε συμβόλαια και συμφωνίες.

Τις επόμενες μέρες (10-12/11) η Σαντορίνη είχε παρουσία και στην 33η Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη, έκθεση στην οποία εκπροσωπείται όλη η τουριστική Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν φέτος και οι 13 Περιφέρειες, αλλά και πολλοί τουριστικοί δήμοι. Οι εκθέτες στην Philoxenia ήταν 400 (άμεσοι και έμμεσοι) από 18 χώρες, ενώ στην παράλληλη Hotelia ο αριθμός συμμετοχών ανήλθε στους 200 εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι). Έντονη ήταν φέτος η ξένη παρουσία, καθώς υπήρξαν συμμετοχές από χώρες όπως η Τουρκία – για πρώτη φορά έρχεται αυτόνομα η Σμύρνη και ο δήμος Σαρκόι – η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Αυστρία, η Ρωσία, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Σερβία, η Πολωνία, το Λουξεμβούργο, η Τσεχία, η Σλοβακία, το Περού, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία”.