Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

 

 

Ένα μακρύ καλοκαίρι τουρισμού, πέρασε φέτος η Σαντορίνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Βίκη Βαμιεδάκη στο  news247.gr, είχε σχεδόν τριπλάσια κίνηση από τη Μύκονο τον Οκτώβριο, ενώ πολύ καλά, πήγαν και τα Δωδεκάνησα. Σημειώνει η συντάκτρια:

 

“Το σύνολο της αεροπορικής κίνησης από το εξωτερικό τον Οκτώβριο, στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, η αύξηση ανήλθε σε 14,9%, με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση να σημειώνει το αεροδρόμιο του Ακτίου στο +76,7% και τη Σαντορίνη να ακολουθεί με +58,2%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα προ πανδημίας. Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν από την αρχή έως και το τέλος της σεζόν τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Σάμου.

Σαντορίνη – Μύκονος σημειώσατε 1

Η Σαντορίνη συνεχίζει να σαρώνει τα ρεκόρ στην τουριστική της κίνηση, αφήνοντας πίσω τη Μύκονο, αφού μόνο τον Οκτώβριο κατέγραψε άνοδο πάνω από 58% και 60.000 απευθείας αφίξεις από το εξωτερικό, σε σχέση με τον Οκτώβρη του ’19. Η Μύκονος υποδέχτηκε μόλις 24.000 ξένους τουρίστες και σημείωσε τη μικρότερη άνοδο, οριακά στο 2,7%. Άγγλοι, Γάλλοι και Ιταλοί ήταν εκείνοι που κατέκλεισαν το νησί της Σαντορίνης το μήνα που μας πέρασε, αφήνοντας πίσω τους Γερμανούς και τους Ελβετούς. Στη Μύκονο τον Οκτώβρη πέρασαν τις διακοπές τους κυρίως Άγγλοι, Γάλλοι, Ελβετοί και Ιταλοί. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο μήνα της σεζόν, στη Σαντορίνη έφτασαν με απευθείας πτήσεις τουρίστες από 14 χώρες, ενώ στη Μύκονο από επτά”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *