Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Η ΟΜΑΔΑ Art team of Santorin, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΕΙ

 

 

“ΤΑ ΚΑΛΆ ΝΈΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε τη νέα διάκριση μαθητών μας και το 1ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

 

Η ΣΑΝΤΟΡΊΝΗ ΠΑΡΆΓΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ Μετά το βραβείο και την διάκριση μαθήτριας της Art.t.o.S. στην Μπιενάλε της Ιαπωνίας, στον παγκόσμιο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής , έρχεται ακόμα μια πρωτιά και δύο διακρίσεις για τη Σαντορίνη!

 

Ο μαθητής της Art.t.o.S. Μιχάλης Γιαννακόπουλος κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του, μέσα από 26.500 συμμετοχές από Ελλάδα και εξωτερικό, στον Παιδικό διαγωνισμό 2020 του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα: Είμαι… Πως βλέπω τον εαυτό μου. Ο Μιχάλης είναι 7 χρονών και μαθητής του Δημοτικού σχολείου Πύργου/Μεγαλοχωρίου και προσεχώς μαθητής της Β τάξης του σχολείου του.
Επίσης στην κατηγορία των Διακριθέντων ξεχώρισαν και άλλοι δύο μαθητές της Art.t.o.S., ο Δημήτρης Κατσίπης, 5 χρονών και η Εύα Τούλη, 5 χρονών.

 

Τα παιδικά εργαστήρια της ART.T.O.S (art team of Santorini) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και με τη καθοδήγηση – επιμέλεια των εικαστικών Χρήστο cesario Αντωνιάδη και Γωγω Τρυψιανη συμμετείχαν στο διαγωνισμό με 98 παιδιά από 4 έως 15 χρονών, που εμπνεύστηκαν από τον καθρέφτη και είχαν την ευκαιρία να δουν τον εαυτό τους δημιουργικά, να αποτυπώσουν τις σκέψεις τους και να φανταστούν τον κόσμο τους μέσα ή έξω από αυτόν.

 

Η έμπνευση του φετινού διαγωνισμού ήταν ένας χάλκινος καθρέφτης από την Κύπρο που χρονολογείται από το 1200 έως το 1050 π.Χ. και βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου με τίτλο «Κύπρος – Αρχαία Τέχνης και Πολιτισμός».

 

Μπορείτε να δείτε όλους τους συμμετέχοντες του φετινού διαγωνισμού και να παρακολουθήσετε βίντεο με χορογραφίες και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές του Ωδείου Αθηνών, εμπνευσμένα από το θέμα του διαγωνισμού.

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια και την ανάδειξη της Σαντορίνης. Το νησί της Σαντορίνης παράγει ΚΑΙ πολιτισμό λοιπόν και αυτό φαίνεται από τη νέα γενιά, που με τόση αγάπη, χαρά και φαντασία, δημιουργεί και ονειρεύεται!”.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *