Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΕΧΘΡΙΚΗ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

 

Για το θέμα έχω γράψει. Με τον Μιχάλη Δαμασκηνό έκανα συνέντευξη (Eδω) .Εν ολίγοις: τόλμησε να πάει με το αναπηρικό του αμαξίδιο στα Φηρά. Έσπασε σε μια κακοτεχνία του δρόμου. Προσέφυγε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ζητώντας αποζημίωση. Του το αρνήθηκαν. Προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη που τον δικαίωσε. Τώρα ο Συνήγορος του Πολίτη, όχι μόνο τον δικαιώνει ξανά, αλλά η απόφασή του είναι κόλαφος για το Δήμο. Και μην πει κάποιος πως έχουν “στοχοποιήσει” τη Σαντορίνη. Είναι παλιό το θέμα και αποτελεί καταφανή αναλγησία. Και ο Συνήγορος του Πολίτη, είναι θεσμός. Όχι ενεργούμενο συμφερόντων.

Έγραψε κι ένα εξαιρετικό άρθρο ο Γρηγόρης Μαντούσης (εδω). Οπότε σήμερα θα περιοριστώ στην αναδημοσίευση ενός δημοσιεύματος της σελίδας dikaiologitika.gr.

Τηρώντας τη δεοντολογία, θα βάλω 1-2 παραγράφους. Μετά θα το δείτε όλο στον ενεργό σύνδεσμο της σελίδας. .

  “Τι και αν αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, ο Δήμος Θήρας φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για την πρόσβαση και την μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία στην Σαντορίνη.

Αυτό προκύπτει από παράμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη που εξέτασε αναφορά ατόµου µε αναπηρία, διότι ο δήµος Θήρας απέρριψε αίτησή του για αποζηµίωση λόγω βλάβης στο αναπηρικό του αµαξίδιο κατά την κίνησή του σε ανεπαρκώς συντηρηµένο λιθόστρωτο πεζόδροµο στα Φηρά Σαντορίνης.

Ο δήµος αρνήθηκε κάθε υπαιτιότητα, επικαλούµενος προσωπική ευθύνη του πολίτη, που επέλεξε να µετακινηθεί σε ακατάλληλο για αµαξίδια λιθόστρωτο παραδοσιακό πεζόδροµο”.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *