Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΠΛΗΘΗ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ LONELY PLANET KAI THΣ ΟΥΓΓΡΙΚΗΣ TRAVELO.HU

“Το νησί της Σαντορίνης είναι ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να χαλαρώσουν. Μαύροι βράχοι που φτάνουν στη θάλασσα, ζαφειρένια νερά, όμορφα τοπία” γράφει η ουγγρική διαδικτυακή πύλη  TRAVELO.HU, αναδημοσιεύοντας σχετικό αφιέρωμα του Lonely Planet. Εκεί, η προσοχή, εστιάζεται στα Φηρά με πολλές αναφορές στα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες στην πρωτεύουσα του νησιού.

“Η πόλη των Φηρών, που ήταν χτισμένη πάνω σε μια καλντέρα, δηλαδή στην κορυφή ενός ηφαιστειακού βράχου, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας πολύ νέος οικισμός, καθώς είναι μόλις 200 ετών. Η πόλη, ισορροπεί σε ύψος τριακοσίων μέτρων και είναι το τέλειο σημείο εκκίνησης εάν πρόκειται να εξερευνήσετε άλλα μέρη της Σαντορίνης σε ένα ταξίδι μιας ή δύο ημερών”.

Ένα από τα ενδιαφέροντα πράγματα για την πόλη είναι ότι είναι προσβάσιμη από το λιμάνι με τρεις διαδρομές. Μπορούμε είτε να ανεβούμε τα 600 σκαλοπάτια που οδηγούν σαν σερπαντίνα στους μαύρους βράχους στους πρόποδες των πρώτων σπιτιών, είτε μπορούμε να επιλέξουμε το τελεφερίκ ή μέρος του ταξιδιού μπορεί να γίνει με άλογο ή γαϊδουράκι.

Όμως, όπως και να ανεβούμε, το τοπίο ανοίγεται όλο και περισσότερο, και μέχρι να φτάσουμε σε αυτό, μπορούμε να δούμε τη μαύρη αμμουδιά μαζί με το γαλάζιο της θάλασσας και τα εξοχικά που κάθονται στην πλαγιά του βουνού. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο όμορφο θέαμα.

 

ΤΑ ΦΗΡΑ, Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ

 

Γεμάτη ζωή και μάλιστα πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα, εστιατόρια και μπαρ – 115 συνολικά. Και τα καλύτερα μέρη είναι το ένα πάνω στο άλλο στα στενά δρομάκια. Από τη μία, αυτό είναι καλό, γιατί υπάρχει πάντα ζωή στην κεντρική πλατεία, αλλά ταυτόχρονα, ειδικά στην υψηλή περίοδο, είναι σχεδόν αδύνατο να απομακρυνθείς από την πλημμύρα των τουριστών.

 

Παρόλα αυτά, όμως, στα ψηλότερα μέρη, και όταν η στρατιά των περαστικών και των ημερήσιων ταξιδιωτών υποχωρεί, εξακολουθεί να προσφέρει την ατμόσφαιρα μιας γνήσιας ελληνικής πόλης. Και το γεγονός είναι ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναβοσβήνει ένα θέμα φωτογραφίας που αξίζει την κάρτα. Ανεβαίνουμε ή κατεβαίνουμε μόνο έναν ή δύο δρόμους ανάμεσα στα σπίτια με μπλε τρούλους ή επίπεδες στέγες, ασβεστωμένες και χτισμένες από ηφαιστειακά πετρώματα, και το τοπίο είναι ήδη διαφορετικό. Και αν προλάβουμε επίσης το ηλιοβασίλεμα ή, ως νωρίς, την ανατολή, αυτό είναι απλώς κερασάκι στην τούρτα.

Η ενετική επιρροή παρατηρείται στα σπίτια χτισμένα στους βράχους των Φηρών, που εισήχθησαν από τους χριστιανούς τον Μεσαίωνα. 

Μην ψάχνετε για εξαιρετικά αξιοθέατα στην πόλη όπως σε μια μεγάλη πόλη, μην περιμένετε κάτι από αυτήν που δεν μπορεί να προσφέρει. Αντίθετα, ας δούμε όλο το πανόραμα, να βρούμε τον αγαπημένο μας δρόμο, που είναι γεμάτος με λαμπερά κυκλάμινα λουλούδια, και από τον οποίο η θέα των μικρών εκκλησιών με τρούλο είναι υπέροχη. Ή ας «κατασκοπεύσουμε» λίγο τους σταρ και τις διασημότητες, γιατί τα καραβάκια δεν φέρνουν μόνο τουρίστες στο νησί. Οι αστέρες του κινηματογράφου και τα fashion icons είναι επίσης στην ευχάριστη θέση να επισκεφθούν εδώ, για να μην αναφέρουμε τα ζευγάρια που προετοιμάζονται για τους γάμους τους”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *