Η Π.Ε ΘΗΡΑΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και της  περιόδου των χριστουγεννιάτικων εορτών.

 

 

 

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εκδόθηκε από τη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος του Υπουργείου Υγείας, η υπ’αρ.πρ. Δ1α/Γ.Π. Οικ. 81810/18-12-2020 εγκύκλιος, (ΑΔΑ ΨΝΖ6465ΦΥΟ-Ξ0Χ) με θέμα: «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και της  περιόδου των χριστουγεννιάτικων εορτών».

 

 

Η εγκύκλιος έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη  χειμερινή περίοδο και ιδιαίτερα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω:

 • Φυσική απόσταση τουλάχιστον 1,5-2 μέτρων
 • Χρήση της προστατευτικής μάσκας προσώπου
 • Υγιεινή των χεριών
 • Αναπνευστική υγιεινή (σε βήχα ή πτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το  μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση μέσα στους κάδους απορριμμάτων) ΚΑΙ
 • ιδιαίτερα για όλη τη χειμερινή περίοδο επαρκής και συστηματικός αερισμός των κλειστών χώρων.

Ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων συστήνονται τα ακόλουθα μέτρα:

 • Αποφυγή μη αναγκαίων μετακινήσεων
 • Αποφυγή συμμετοχής σε συναντήσεις με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα υποψίας λοίμωξης COVID-19
 • Συναντήσεις σταθερών μικρών ομάδων ατόμων (social bubbles) τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εορτών. Τα άτομα της ομάδας θα πρέπει να ακολουθούν τα ίδια μέτρα προστασίας και να αποφεύγουν τις συναντήσεις με άτομα εκτός αυτής της ομάδας.
 • Εάν είναι απαραίτητη η συνεύρεση με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συστήνεται οι «επισκέπτες» να έχουν εκ των προτέρων αυτοπεριοριστεί (από επαφές) κατά το δυνατόν προληπτικά, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στα ευπαθή άτομα. Σε όλες τις συναθροίσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα μέτρα φυσικής απόστασης, χρήσης μάσκας, υγιεινής χεριών, αναπνευστικής υγιεινής, μειωμένης παραμονής σε κλειστούς χώρους και επαρκούς και συστηματικού αερισμού του χώρου.
 • Οι κλειστοί χώροι θα πρέπει να αερίζονται με φρέσκο αέρα για όση περισσότερη ώρα γίνεται.
 • Οι χώροι με συνωστισμό θα πρέπει να αποφεύγονται ακόμη κι εάν αυτοί είναι εξωτερικοί
 • Άτομα με θετικό διαγνωστικό τεστ ή με συμπτώματα λοίμωξης COVID-19, καθώς και άτομα που έχουν τεθεί σε περιορισμό λόγω επαφής υψηλού κινδύνου με επιβεβαιωμένα κρούσματα δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε ομαδικές συναντήσεις, ανεξάρτητα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση.
 • Ασυμπτωματικά άτομα με πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα καθορισμένα μέτρα προστασίας.

         

Υπενθυμίζεται, τέλος, η ανάγκη της πιστής εφαρμογής των μέτρων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του  κορωνοϊού SARS-CoV-2.

 

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Θήρας σας εύχεται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

 

Ο Έπαρχος Θήρας

 

Χαράλαμπος Δαρζέντας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *