ΟΙ “ΟΡΝΙΘΕΣ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ SAF

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

 

  saf_program_2016_ORNITHESTo θέατρο «ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ» παρουσιάζει στην Σαντορίνη σε συνεργασία με το Εργοστάσιο Τεχνών (Santorini Arts Factory) στις 26 Ιουλίου την θεαματική κωμωδία «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου.

Η κωμωδία ΟΡΝΙΘΕΣ είναι ένα από τα πιο ωραία και εντυπωσιακά έργα του Αριστοφάνη.

Το έργο, πέρα από την έντονη κωμικότητα του, εκφράζει τον διαχρονικό πόθο των ανθρώπων στην αναζήτηση ενός ουτοπικού κόσμου σε εποχές σκληρής δοκιμασίας της κοινωνίας.

Έναρξη 21:30
Τιμή εισιτηρίου:
Κανονικό: 10€
Μειωμένο: 8€

Η υπόθεση του έργου :

Δύο αθηναίοι πολίτες ,ο Πισθέταιρος και ο Ευελπίδης,που έχουν κουραστεί από τη ζωή στην πόλη φεύγουν από την Αθήνα και αναζητούν πάνω στα βουνά ένα ήσυχο μέρος για να ζήσουν.

Συναντάνε τα πουλιά και προσπαθούν να τα πείσουν να τους δεχτούν κοντά τους και να χτίσουν μαζί μία νέα πόλη μεταξύ ουρανού και γης . Τα πουλιά στην αρχή δεν θέλουν αλλά τελικά δέχονται.Έτσι αρχίζει το κτίσιμο της πόλης των πουλιών,της Νεφελοκοκκυγίας.Tο έργο παρουσιάζεται σε εντυπωσιακά κοστούμια –μάσκες Άννας Περντρώ,μουσική Παναγιώτη & Αλέξανδρου Ντουνιαδάκη και χορογραφίες Μυρτώ Παπαδοπούλου. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Σπύρος Ξένος,Κων/νος Καλαβρυτινός, Ηλέκτρα Παροίκου,Παναγιώτης Αθηναίος,Βαγγέλης Φώτεινας και ο χορός των Πουλιών.Βοηθός σκηνοθέτης & παραγωγός Ηλέκτρα Παροίκου.Βοήθησαν στα τραγούδια των χορικών οι μουσικοί Στέφανος Δεκεριάν και Γεωργία Γρηγοριάδου.

Με την ευκαιρία των παραστάσεων στην Σαντορίνη ο σκηνοθέτης Νίκος Παροίκος δήλωσε : « Η «Έξοδος Αιγαίου» αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτιστικής παιδείας και δράσης σε όλη την επικράτεια.Με μεγάλο ενδιαφέρον συνεργαζόμαστε με το ΄΄Εργοστάσιο Τεχνών΄΄ και το ευχαριστούμε για την πρόσκληση και φιλοξενία »

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *