“Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ”

ΕΚΚΛΗΣΗ Δ.Ε.Υ.Α. ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ»

 

 

 

“Αγαπητοί καταναλωτές ,

Η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Θήρας, σας ενημερώνει ότι τις προηγούμενες ημέρες αντιμετωπίσαμε έκτακτη βλάβη στις εγκαταστάσεις ύδρευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Φηρών Θήρας. Οι τεχνικοί της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έκαναν κάθε δυνατή προσπάθεια και αποκατέστησαν την βλάβη, όμως τα αποθέματα νερού στις υφιστάμενες δεξαμενές μειώθηκαν δραματικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έλλειψη επάρκειας ύδατος στα Φηρά Θήρας.

Παράλληλα, οι καταναλώσεις που καταγράφονται από την υπηρεσία μας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. έχει προβεί στην λήψη χρηματοδότησης ύψους 3.084.000 € για την πράξη με τίτλο : «Επέκταση – Εκσυγχρονισμός αφαλάτωσης Δημοτικής Κοινότητας Φηρών Θήρας», η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή νέων έργων υδροληψίας (έχει ήδη υπογραφή η σχετική σύμβαση ανάθεση) και την προμήθεια νέων μονάδων αφαλάτωσης δυναμικότης παραγωγής 2.000 κυβικών πόσιμου νερού ανά ημέρα. Όμως τα ανωτέρω έργα θα ολοκληρωθούν και θα τεθούν σε λειτουργία στις αρχές του 2020 με σκοπό την διασφάλιση των μελλοντικών αναγκών της Δ.Κ. Φηρών.

Προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης των Φηρών και να αποφύγουμε πιθανές μελλοντικές διακοπές υδροδότησης κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο, εφιστούμε την προσοχή στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση ώστε να περιορίσουν την άσκοπη και αλόγιστη χρήση του.

Η οικονομία στο νερό είναι υπόθεση όλων μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *