Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ

«Το εξαγγείλαμε και το κάνουμε πράξη το έργο των 7.000.000 ευρώ»

 

 

 

 

  “Είμαστε περήφανοι διότι αυτό που είχαμε εξαγγείλει το κάνουμε μέσα σε λίγους μήνες  πράξη.

Δημοπρατήθηκε το έργο αφαλάτωσης ύψους 6 εκατομμυρίων 900 χιλιάδων ευρώ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής μετά το αίτημα της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας  προς την  Ειδική  Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

 

 

  Το έργο αφορά την επέκταση της υφιστάμενης εγκατάστασης αφαλάτωση από 5.000 m3/d σε 10.000 m3/d και περιλαμβάνει την τρίτη γραμμή (2.500 m3/d) που θα εγκατασταθεί εντός του υφιστάμενου κτιρίου αφαλάτωσης και την τέταρτη γραμμή (2.500 m3/d) που θα εγκατασταθεί σε νέο κτίριο καθώς και τη 12μηνη δοκιμαστική λειτουργία για το σύνολο των μονάδων.

 

 

 

  Η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου ελήφθη, αφού πρώτα εξέτασε διεξοδικά και λεπτομερώς τον άρτιο φάκελο που είχε καταθέσει η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας  τον προηγούμενο Νοέμβριο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.

Μετά την δημοπράτηση του έργου η νέα διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας αισθάνεται υπερήφανη καθώς το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στις προσπάθειες αναβάθμισης των υποδομών του νησιού μας.

Το νέο έργο αφαλάτωσης αποτελεί έργο πνοής για όλες τις Κυκλάδες και ιδιαιτέρως τη Σαντορίνη που θα τροφοδοτεί αδιάκοπα με αφαλατωμένο πόσιμο νερό τους κατοίκους του νησιού μας και ανοίγει το δρόμο για έργα αφαλάτωσης και σε άλλες νησιωτικές περιοχές.

Το συνολικό έργο θα καλύψει τις ανάγκες υδροδότησης με αφαλατωμένο πόσιμο νερό τους οικισμούς : Καμαρίου, Επισκοπής Γωνιάς, Έξω Γωνιάς, Πύργου Καλλίστης, Μεγαλοχωρίου, Μεσαριάς, Βόθωνα, Μονόλιθου και Αγίας Παρασκευής.

Η δημοπράτηση του έργου έρχεται σε μια σημαντική συγκυρία, καθώς τα τελευταία χρόνια η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας έχει δημιουργήσει υπερβολικές αυξημένες ανάγκες υδατοκαναλώσης.

Επιπλέον η Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας δρομολογεί και νέα έργα διασύνδεσης των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης, ώστε  οι νέες εγκαταστάσεις αφαλάτωσης να μπορούν σε περίπτωση ανάγκης να καλύψουν και άλλους οικισμούς του νησιού.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας κ. Μανόλης Ορφανός ευχαριστεί όλους εκείνους που εργάστηκαν από την σύνταξη των μελετών για την κατάθεση του φακέλου μέχρι το σημερινό αποτέλεσμα.

Στη δήλωσή του αναφέρει: 

«Ως πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας αισθάνομαι πολύ τυχερός που έχω όλους εσάς συνεργάτες μου!  Από τους χώρους των γραφείων μέχρι και τους εργάτες στο δρόμο που σκάβουν όλο το νησί κάνοντας συνδέσεις και παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης. Αισθάνομαι όμως και υπερήφανος που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε και φτάσαμε να δημοπρατήσουμε το έργο ύψους κοντά στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι έργο που ανήκει σε όλους τους συμπολίτες μας στους οποίους δεσμεύομαι προσωπικά  ότι έτσι και με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε και για τα υπόλοιπα έργα. Με γνώση, διαφάνεια και  με αποτελεσματικότητα».

Μανόλης Ορφανός

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α.Θ.”. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *