Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Οι μαθητές της Σαντορίνης, τα παιδιά μας, έχουν ανάγκη από σύγχρονα σχολικά κτίρια”

 

 

 

“Εικόνες πρωτόγνωρες αντίκρυσαν οι εκπαιδευτικοί των σχολείων Μεσαριάς, όπως μας δήλωσαν κατά την περιοδεία μας στα σχολεία τους, μετά την χθεσινή νεροποντή που συνοδευόταν και με έντονη χαλαζόπτωση.

Στο Γυμνάσιο της Μεσαριάς έσταζαν τα ταβάνια, νερά έμπαιναν από τα παράθυρα (παλιάς κατασκευής-σιδηροκατασκευή ) των αιθουσών  του υπογείου , ενώ η αποχώρηση των μαθητών λόγω του χαλαζιού έγινε με μεγάλη δυσκολία λόγω της ολισθηρότητας του μαρμάρινου δαπέδου των εξωτερικών διαδρόμων.

 

 

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τον επιστάτη και την καθαρίστρια για να δοθεί προς χρήση το σχολείο την επόμενη ημέρα .

Με έγγραφό της η Διευθύντρια ζητά από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και τη σχολική επιτροπή τον άμεσο έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του σχολείου αφού νερά έτρεχαν και στους εσωτερικούς τοίχους αλλά και τη μόνωση της ταράτσας του κτιρίου , ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις.

Όσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο το πρόβλημα που δημιουργείται εδώ και χρόνια   από το φρεάτιο που εφάπτεται της αυλής του σχολείου , δεν άντεξε και αυτή τη φορά τα όμβρια ύδατα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο προαύλιος χώρος και να δυσκολέψει την αποχώρηση των μαθητών .

Ο διευθυντής του σχολείου επανειλημμένα έχει ζητήσει τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων στο σημείο αυτό και τη μεταφορά του φρεατίου .

Κατά την επίσκεψή μας , τέθηκε εκ νέου και το αίτημα για την κατασκευή μιας τουαλέτας στο κτίριο του παλιού Γυμνασίου για χρήση από τους εκπαιδευτικούς.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση ένα γίνεται καθημερινά ξεκάθαρο.

Οι μαθητές της Σαντορίνης, τα παιδιά μας, έχουν ανάγκη από σύγχρονα σχολικά κτίρια . Δεν επιτρέπεται να φοιτούν σε αίθουσες προκάτ τον 21ο αιώνα η σε κτίρια 40 ετίας περίπου.

Ήλθε η ώρα να κατασκευαστούν νέα σύγχρονα σχολικά κτίρια και να γίνουν έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας.

Οι εποχές άλλαξαν και πρέπει η Δημοτική Αρχή να προτάξει τις ανάγκες του λαού.

Τέλος, είναι απαράδεκτο το χρόνιο πρόβλημα της θέρμανσης του σχολείου Καρτεράδου να μην έχει λυθεί ακόμη και τα παιδιά να παραμένουν χωρίς θέρμανση μέσα στο καταχείμωνο.  Η μελέτη του έργου που συντάχθηκε και εγκρίθηκε την άνοιξη του 2021 προβλέπει την αντικατάσταση του λέβητα και την κατασκευή οικίσκου για το  μηχανοστάσιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της σχολικής επιτροπής, υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Κατά την γνώμη μας, η λύση έπρεπε να είχε δοθεί εδώ και μήνες από τον Δήμο, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος. Άμεσα η Δημοτική Αρχή οφείλει να δώσει λύση. Διαφορετικά να συστήσουμε στα παιδιά να παίρνουν κουβέρτα μαζί τους , όπως έκαναν συμμαθητές τους σε άλλο σχολείο”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *