Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να είναι δωρεάν η συμμετοχή των παιδιών στις καλοκαιρινές δραστηριότητες του Δήμου

 

 

 

“Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να είναι δωρεάν η συμμετοχή των παιδιών
στις καλοκαιρινές δραστηριότητες του Δήμου

Την Παρασκευή 17 Μαΐου η δημοτική επιτροπή του Δήμου συζήτησε και αποφάσισε για την διεξαγωγή καλοκαιρινών δραστηριοτήτων για παιδιά (summer camp). Οι δραστηριότητες αυτές είναι ανάσα για τους εργαζόμενους γονείς που με το κλείσιμο των σχολείων αντιμετωπίζουν σοβαρή δυσκολία.

Όμως ακόμα και αυτές οι δραστηριότητες αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή με τη λογική της ανταποδοτικότητας. Αφενός οι θέσεις που έχουν προβλεφθεί δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες και αφετέρου μέρος του κόστος συμμετοχής βαραίνει τους γονείς που καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη την ίδια ώρα που η ακρίβεια και το υψηλό κόστος ζωής στο νησί εξαφανίζει το μισθό πολύ πριν τελειώσει ο μήνας.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος είναι 90.000 ευρώ και ο δήμος θα χρηματοδοτήσει μόνο τα μισά.  Είναι κοροϊδία, την ίδια ώρα  που οι δημοτικές δαπάνες για λόγους διαφήμισης και συμμετοχής σε εκθέσεις, φιλοξενίες κλπ,  που πληρώνουμε όλοι μέσα από τους φόρους μας είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, να μην δίνονται χρήματα ώστε για να καλυφθούν πλήρως τα έξοδα για τα παιδιά των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην ίδια συνεδρίαση δόθηκαν πάνω από 30 χιλιάδες σε φιλοξενίες.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση προτεραιότητα έχουν τα παιδιά, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι που δεν μπορούν να πληρώνουν μία περιουσία για να απασχολούνται τα παιδιά τους δημιουργικά, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

Απαιτούμε:

  • να αλλάξει η απόφαση και να καλύψει ο Δήμος το σύνολο του ποσού ώστε η συμμετοχή να είναι δωρεάν
  • Να προβλεφθούν περισσότερες θέσεις στο πρόγραμμα.
  • Να δημιουργήσει ο Δήμος μόνιμες δομές δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά στα χωριά με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *