ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕΛΛΟΝΥΦΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ- ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ “ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΔΕΣ”

48ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ”

 

 

 

 

Μετά από καταγγελία του Συλλόγου Φωτογράφων και Βιντεογράφων Σαντορίνης η Δ.Ο.Υ. Θήρας διενήργησε έλεγχο το Σάββατο 29/4/2017 σε νεοσύστατη επιχείρηση με κινέζους “ιδιοκτήτες” στην περιοχή της Μεσσαριάς.

Διαπιστώθηκε σωρεία φορολογικών παραβάσεων και υπήρξε 48ωρη αναστολή λειτουργίας.

Η εν λόγω επιχείρηση είχε οργανώσει και “εγκαίνια” πριν λίγες μέρες ώστε να διατυμπανίσει πως έχει νόμιμη δραστηριότητα κάτι που αποδείχθηκε ψευδές.

Στην προσπάθειά τους μάλιστα να προσδώσουν επισημότητα και αληθοφάνεια στο εγχείρημά τους, εξαπάτησαν και τοπικούς παράγοντες, ο οποίοι πείστηκαν πως συμμετέχουν σε καλλιτεχνική έκθεση φωτογραφίας κάποιου κινεζικού επενδυτικού οργανισμού. Φρόντισαν μάλιστα, να αναρτήσουν και σε ιστοσελίδα την τελετή των “εγκαινίων”. (Το λινκ -διαδικτυακός σύνδεσμος-), είναι στη διάθεση της Santonews, αλλά επειδή οι καταφερτζήδες, ξεγέλασαν τοπικούς παράγοντες και κατοίκους για το “αγαθόν” των προθέσεών τους, εμφανίζοντάς τους και στις φωτογραφίες, δεν είναι σκόπιμο να δημοσιοποιηθεί).

Οι φορολογικές αρχές όμως, είχαν άλλη άποψη και με τον έλεγχό τους, αποκάλυψαν το “ξέφραγο αμπέλι”, όπου οι δήθεν επενδυτές ασκούν οικονομική δραστηριότητα, χωρίς την απόδοση φόρων ή την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών του ελληνικού κράτους.

Το 48ωρο λουκέτο ήταν η πρώτη κύρωση, αλλά το ανησυχητικό καμπανάκι για την ασυδοσία, έχει ηχήσει από πριν , καθώς πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα κινεζικής απάτης που αποκάλυψαν οι αρχές. Στο πρώτο (2015) όπως είχε ανακοινώσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, διαπιστώθηκε ότι κάποιος κινέζος καταφερτζής είχε εκμισθώσει δύο δωμάτια ξενοδοχείου, τα οποία είχε μετατρέψει σε «ατελιέ» για προετοιμασία γάμων. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου, στο ένα δωμάτιο βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν 38 νυφικά και 30 φορέματα δεξίωσης, ενώ στο άλλο δωμάτιο, όπου γινόταν η προετοιμασία της νύφης, βρέθηκαν 60 διαφορετικά είδη εξοπλισμού μακιγιάζ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *