“Η ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΠΡΟΣ”, ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η “ΑΘΗΝΑΪΚΗ” ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΩΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ

 

 

Φωτό: Παναγιώτης Μυτιληναίος

Φωτό: Παναγιώτης Μυτιληναίος

Δύο, βασικά συμπεράσματα, από τη συνέντευξη στο Athens Plaza:

 1. Η Συνέντευξη του Αναστασίου – Νικολάου Ζώρζου, ήταν άψογη.

 2. Η Συνέντευξη του Δημάρχου Θήρας, ήταν μαύρα χάλια.

Βλέπετε, κάποια αντίφαση;. Κακώς!. Ο Νίκος Ζώρζος, έδωσε μια συνέντευξη, με καλογραμμένο σενάριο, καλή σκηνοθεσία και ιδανικό σκηνικό. Ήταν δική του. Προσωπική και προαναγγέλλει μια φυγή προς τα εμπρός.

Ο Δήμαρχος Θήρας από την άλλη, έδωσε μια συνέντευξη, ενδεικτική ενός αρχοντοχωριατισμού, μίζερη, ηττοπαθή και με βασικές παραδοχές που δεν μπορούν να επιδαψιλεύσουν οποιονδήποτε έπαινο, για ένα άνθρωπο που είναι για χρόνια τοπικός άρχων της Σαντορίνης.

Εξακολουθείτε, να βλέπετε αντίφαση;. Δύο φορές κακώς!.

Στο δια ταύτα.

Ο Δήμαρχος Θήρας, ομολόγησε πως αδυνατεί να διαχειριστεί την ανάπτυξη και πορεία του νησιού. Στέκεται αμήχανος μπροστά στον όγκο και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Αναγνωρίζει ανεπάρκειες και ελλείψεις στο χειρισμό των υπαρκτών προβλημάτων.

Αλλά, ο Νίκος Ζώρζος, εμφανίζεται ως ένας άνθρωπος που ξέρει τα προβλήματα. Διαπιστώνει τις ρίζες τους. Είναι οικολογικά ευαίσθητος. Αντιμετωπίζει με προβληματισμό την άναρχη κατάσταση σε όλους τους τομείς. Ξέρει πως οι λύσεις δεν είναι απλές, ούτε μπορούν να δοθούν όλες σε τοπικό επίπεδο. Γνωρίζει ακόμα πως το στελεχικό δυναμικό (του) που καλείται να διαχειριστεί τη σημερινή κατάσταση, είναι ανεπαρκές και αγκυλωμένο σε νοοτροπίες του παρελθόντος. Μόνο που όταν τα λέει, όλα αυτά, έχει πετάξει το κοστούμι του Δημάρχου. Έχει επίσης, πετάξει και τη λευκή πετσέτα στο ρινγκ.

Μπορεί όμως ο Δήμαρχος του 70% και του 51% (από τον πρώτο γύρο και στις δύο περιπτώσεις) να φύγει ως αποτυχημένος και ρίψασπις;. Ασφαλώς όχι. Οπότε τι μένει;. Μια πιο περίβλεπτη θέση από όπου και θα μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του, χωρίς να έχει το δυσβάστακτο φορτίο της διαχείρισης.

Με τη συνέντευξη στην Αθήνα- επαναλαμβάνω σκηνοθετημένη και χορογραφημένη, άψογα- ο Νίκος Ζώρζος, έκανε το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση, ενός υπερ-τοπικού προφίλ. Του προβληματισμένου για το μέλλον των νησιών, παράγοντα. Του ευαισθητοποιημένου στα περιβαλλοντικά ζητήματα στελέχους της Αυτοδιοίκησης. Του ανθρώπου που -κατά την άποψη ορισμένων- δεν δίστασε να πει “δυσάρεστα” πράγματα. Άρα στις επόμενες, εκλογές, θα είναι υποψήφιος Βουλευτής. Με ποιό κόμμα;. Μαντέψτε το!.

Γιατί αν δεν ήταν αυτή η στόχευσή του, τότε επρόκειτο για φαρσοκωμωδία. Αν ένας Δήμαρχος, μεταβαίνει στην πρωτεύουσα, καλεί τα μεγάλα ΜΜΕ και αντί να εμμείνει και να πανηγυρίσει:

Για την αριθμητικά αποδεδειγμένη ελκυστικότητα του νησιού του.

Την συνεχή ενασχόληση των διεθνών ΜΜΕ με τη Σαντορίνη.

Την αδιάλειπτη παρουσία της, στις λίστες των κορυφαίων προορισμών του πλανήτη

Την επιτυχία ή “επιτυχία” του “Έτους Γαστρονομίας” και την ανάδειξη του γαστρονομικού κοιτάσματος του νησιού.

Την δυνατή πρωτοβουλία για ανακήρυξη του 2017 ως “Έτους Ακρωτηρίου” που θα αναζωπυρώσει το διεθνές ενδιαφέρον για την “Πομπηία του Αιγαίου”.

Την αυξανόμενη και δυναμική συνέργεια του πρωτογενούς τομέα, με τον τουρισμό.

Την αποφασιστικότητά του, να διαχειριστεί την διευρυνόμενη ελκυστικότητα της Σαντορίνης.

Την προαναγγελία δράσεων, που θα απαιτούν εναργέστερη συμμετοχή της Πολιτείας, σεβασμό και συνεργασία από τους διακινητές του τουρισμού και τον εμπλουτισμό των συγκριτικών πλεονεκτημάτων.

Τότε….

Θα ήταν όντως φαρσοκωμωδία. Διότι αυτό το διαρκές κλαψούρισμα για την αδυναμία διαχείρισης, την υποστελέχωση των υπηρεσιών και οι βουκολικού τύπου κορώνες, περί μιας ασαφούς προστασίας του περιβάλλοντος, τροφοδοτούν την εικόνα, ενός νησιού που ξεπέρασε όριά του, αδυνατεί να διαχειριστεί το μέλλον του και εν ολίγοις: Έχει Λάθος Δήμαρχο και Λάθος Δημοτική Αρχή.

Γιατί ένας Δήμαρχος λερώνει τα χέρια του με την καθημερινότητα. Ένας Βουλευτής ή Πολιτευτής, μπορεί να αρκεστεί στο να γράφει άριστες εκθέσεις ιδεών, καλοδιατυπωμένες επίκαιρες ερωτήσεις και να διατηρεί ένα ανθρώπινο και προσηνές, προφίλ.

Με άλλα λόγια, πολιτικά, ο Νίκος Ζώρζος είναι: too young to die, too old to rock ‘n roll.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

5 Απαντήσεις

 1. Ο/Η οτι να ναι ειστε ολοι λέει:

  Ρε φιλε μισθο περνετε για να τον λασπολογειτε; εχετε γ…..θει κ οι 3 δημοσιογραφοι του νησιου να τον χτυπατε αλυπιτα. Προσεχτε γιατι κανει μπαμ το μενος σας κ Πρασσο.

  • Μέχρις στιγμής τουλάχιστον, είστε ο μόνος που διακρίνατε μένος. Προβληματιστείτε.

   • Ο/Η Peter Pan λέει:

    Όταν ένας δημοσιογράφος κάνει την δουλειά του επισημαίνοντας τα λάθη εδώ και πολύ καιρό θεωρείται μενος ;
    Αγαπητέ συμπατριώτη κανονικά θα έπρεπε να επικροτούμε τέτοιο “μενος “όπως λέτε γιατι ίσως με αυτό το μενος κάποιοι να ευεσθαιτοποηθουν και να κάτσουν κάτω να δουλέψουν αλλά μάταια οι άρχοντες μας έχουν αλλά χόμπι .
    Οι εδώ δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι ασκούν δημοσιογραφία για το καλό του τόπου και τίποτα άλλο γιατι οι άνθρωποι εδώ και παρά πολλά χρόνια κάνουν το μεράκι τους δεν έγιναν ούτε επιχειρηματίας σε μια νύχτα αλλά ούτε καμία θεσούλα δεν πήραν απο αυτά που υποστήριξαν με μενος όπως λέτε .

    Μετά τιμής
    Πολίτης εκτός Ελλαδος .

 2. Ο/Η Zousokshow λέει:

  Δεν ξέρω κατά πόσο η διαπίστωση που κάνεις σχετικά με το ” μπρος” μπορεί να ισχύει, αλλά προκειμένου να φύγει από την πολιτική σκηνή της Σαντορίνης , ας γίνει και προεδρος της δημοκρατίας!!!! Αν, και για να μην ξεχάσω, ας μας κάνει την χάρη και να πάρει μαζί του και τους αυληκους του . Ειδικά αυτούς που πήγαν μαζί του στο Athens Plaza!!!! Μακριά και αγαπημένοι!!!!

 3. Ο/Η Peter Pan λέει:

  Το θέμα ειναι πολύ απλό και δεν μιλάω μόνο για τον Δημαρζο αλλά και για τους αυλικός του .
  Ερώτηση : Γιατι δεν γίνονται έργα αφού λεφτά υπάρχουν ;
  Απάντηση : Δεν γίνονται έργα γιατι τα κόβει η επίτροπος και γενικά η αυτοδιοίκηση .
  Ερώτηση : Γιατι αλλά μέρη της Ελλάδας και χωρίς τα λεφτά της Σαντορίνης εκτελούν έργα ουσίας για τον πολιτη τους ;
  Απάντηση : Δεν υπάρχει απο τους άρχοντες εδώ , γιατι η απάντηση ειναι μια και κρύβει την ανικανότητα τους .
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΟΘΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΥΠΣ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΑ .
  Γιατι ο κάθε αντιδημάρχος να ασχοληθεί με τις αρμοδιότητες του αφού εχει ο καθεις το χόμπι του ;
  Ένωση Συναιρερισμων
  Πανθηραικος και πάει λέγοντας .
  ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΕΥΘΗΝΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΑΣΕΤΕ;

  ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ
  ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *