Η φάβα Σαντορίνης στα καλύτερα ελληνικά φαγητά από το CNN

 

“Φημισμένη για τη θρεπτική της απλότητα, η ελληνική κουζίνα θεωρείται από τις καλύτερες και πιο υγιεινές στον κόσμο . Με έμφαση στο ψημένο και όχι στο τηγανητό φαγητό, τα περισσότερα παραδοσιακά πιάτα αποφεύγουν τις περίτεχνες σάλτσες, προτιμώντας το άρωμα των μπαχαρικών από βότανα”, γράφει η ιστοσελίδα του CNN, παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα στα καλύτερα ελληνικά φαγητά.

  “Οι διατροφολόγοι διαλαλούν εδώ και καιρό τη χρήση από τους Έλληνες ακόρεστων λιπαρών όπως το ελαιόλαδο και τα μη επεξεργασμένα σάκχαρα όπως το μέλι, καθώς και τα όσπρια και τα λαχανικά, με βάσιμους λόγους (υποστηρίζουν) – ότι αυτή η μεσογειακή χώρα βρίσκεται στην κορυφή των λιστών μακροζωίας χάρη στην τροφή της” . Ανάμεσα στα πιάτα που επέλεξε ο συντάκτης, είναι η φάβα, σημειώνοντας:

 

  “Χαιρετίστηκε ως υπερτροφή από τους διαιτολόγους λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες και αμελητέα λιπαρά. Η ανεπιτήδευτη φάβα, ένας πουρές από κίτρινα αποξηραμένα όσπρια, δεν απέχει ….ούτε ένα εκατομμύριο γεύσεις από την αγγλική πουτίγκα μπιζελιών. Στην Ελλάδα, συνδέεται πιο στενά με το νησί της Σαντορίνης, όπου παρασκευάζεται με κρεμμύδια, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού”.

 

 

 

Taramasalata (Ταραμοσαλάτα)

Taramasalata is made from cured fish roe.

Gigantes (Φασόλια γίγαντες)

D59X7F Gigantes plaki Large white beans in tomato sauce Greece Food

Choriatiki (Χωριάτικη)

Every Greek menu offers its version of this classic salad.

Kotosoupa (Κοτόσουπα)

Chicken Soup with Eggs and Lemon Kotosoupa Avgolemono close up in the plate on the table. Horizontal top view from above

Pies (Πίτες)

Pastry treats for eating on the hoof, these are sold in every Greek bakery.

Fava (Φάβα)

2DABMFB Fava, a traditional greek appetizer in a restaurant (Searocco) in Ierapetra town, Lassithi, Crete, Greece.

Keftedes (Κεφτέδες)

Kids' favorite: Keftedes meatballs.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *