Η “ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ” ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕ

Η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

 

 

“Ο σύλλογος ανακοινώνει ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά θα συμμετέχει, εκπροσωπώντας τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, στο 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» στη Σίφνο, μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου που διοργανώνει το φεστιβάλ, από Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017.

Στην εκπροσώπηση θα συμμετέχει εθελοντικά ο Κυριάκος Πρέκας, λαούτο και τραγούδι, ο Αντώνης Πρέκας, βιολί και η Κωνσταντίνα Γιαννίση, σαντούρι. Επίσης η Αρτεμία Δεναξά με χορευτική ομάδα παιδιών του συλλόγου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς. Η συνταγή που θα παρουσιάσουμε στο φεστιβάλ θα είναι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης και θα τους μαγειρέψει με τη βοήθεια κυριών του συλλόγου ο Λευτέρης Ξαγοράρης (Ξέφτερας).

Στο περίπτερο θα προσφέρεται κρασί της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, θα παρουσιάζονται και άλλα προϊόντα της Σαντορίνης, έντυπα και ταινίες προβολής του νησιού και της γαστρονομίας. Θα προσφέρουμε επίσης στο κοινό φάβα προσφορά της Ένωσης που θα μαγειρέψει ο Λευτέρης Ξαγοράρης στο χώρο του φεστιβάλ, ντοματοκεφτέδες προσφορά του κ. Νεκτάριου Φύτρου «Εστιατόριο Καλλίστη» και μελιτίνια προσφορά του Προέδρου του Πύργου κ. Γιώργου Δαρζέντα.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον με περίπτερα από όλη την Ελλάδα και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους. Καλούμε τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους να έρθουν για να γνωρίσουν το όμορφο νησί της Σίφνου και να συμμετάσχουν στη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *