«Η επόμενη κυβέρνηση να αλλάξει τις παθογένειες στην τοπική αυτοδιοίκηση»

Γιάννης Πολυχρονάκος  υπ. Βουλευτής Κυκλάδων

 

 

 

 

 

 

 

  “Κατά την επίσκεψή του στο νησί της Σαντορίνης, ο υπ. Βουλευτής Κυκλάδων και αν. Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Πολυχρονάκος, παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Οίας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οίας κ. Αντώνης Παγώνης, καλωσόρισε τον κ. Πολυχρονάκο αναφέροντας πως είναι σημαντικό νέοι άνθρωποι να ασχολούνται με τα κοινά και να αποφασίζουν να μπουν στον πολιτικό στίβο.

Ο κ. Πολυχρονάκος, ευχαρίστησε αρχικά το τοπικό συμβούλιο για την υποδοχή και τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι μακριά από «χρώματα».

Άξιοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους τόνισε και πρόσθεσε, πως ήταν πλήγμα η αλλαγή του νόμου πριν κάποια χρόνια όταν μπήκαν τα τοπικά συμβούλια κάτω από τα κεντρικά ψηφοδέλτια αλλά και αυτό που έγινε τελευταία από την Κυβέρνηση, όπου βλέπουμε για παράδειγμα στη Σαντορίνη ότι όλα τα τοπικά συμβούλια γίνονται τριμελή πλην της Μεσαριάς και του Εμπορείου.

Αναφέρθηκε στα  προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση όπου όπως ανέφερε: «Ο νομοθέτης δεν έχει δώσει τη δύναμη που χρειάζονται τα τοπικά συμβούλια, αφήνοντάς τα ουσιαστικά στους υποχρηματοδοτούμενους και υποστελεχωμένους Δήμους. Ακόμα και  η διαδικασία προσλήψεων κυρίως εποχικών εργαζομένων ακολουθεί αργούς ρυθμούς».

Η τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υποστελέχωσης όπως ακριβώς  τα νοσοκομεία μας, τα Κέντρα Υγείας, το εκπαιδευτικό μας σύστημα κ.ο.κ. συνέχισε ο κ. Πολυχρονάκος και πρόσθεσε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα στους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν και να εργαστούν στα νησιά μας. Κίνητρα μοριοδότησης, βαθμολογικά, μισθολογικά, κίνητρα για τη στέγασή τους. Μπορούν να δοθούν χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης στους Δήμους για να φτιαχτούν και να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτα κτίρια και να δοθούν με κοινωνικά κριτήρια σε ανθρώπους που τα χρειάζονται όπως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι εκπαιδευτικοί κ.λ.π., ή ακόμα και οι νέοι άνθρωποι που θέλουν αν ζήσουν στα νησιά μας.

Ο κ. Πολυχρονάκος έκλεισε την τοποθέτησή του, με την ευχή οι επικείμενες εκλογές να βοηθήσουν ώστε να υπερκεραστούν τα όποια προβλήματα για τα τοπικά συμβούλια και η επόμενη κυβέρνηση να δει με «άλλο μάτι» την τοπική αυτοδιοίκηση και να αλλάξει τις παθογένειες που προέκυψαν από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης λίγο πριν κλείσει η Βουλή”.

 

BINTEO

 

Ο Γιάννης Πολυχρονάκος, παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Οίας – YouTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *