Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ

 

 

 

“Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σύρο και ο παραμορφωτικό φακός της αντιπολίτευσης

Είναι πραγματικά «πρόκληση της νοημοσύνης των Συριανών» αλλά και των Κυκλαδιτών όλα όσα γράφουν στις ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την τελευταία επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Σύρο.

Εμφανίζονται ωσάν να απουσίαζαν από τη χώρα τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια και το δυστύχημα είναι ότι δεν «αυταπατώνται» όπως γράφει και ο εσχάτως λαλίστατος πρώην Νομάρχης, αλλά εσκεμμένα επιχειρούν να εξαπατήσουν τους πολίτες με ανακρίβειες και ψεύδη, στην εναγώνια προσπάθειά τους να προσποριστούν πολιτικά οφέλη.

Η μεν ΝΔ «βλέπει» έναν «τρομαγμένο Πρωθυπουργό» όταν έρχεται 2 φορές μέσα σ’ ένα χρόνο και κυκλοφορεί πεζός συνομιλώντας με Συριανούς στο δρόμο, το δε ΚΙΝΑΛ ανακηρύσσει εαυτόν προστάτη των εργαζομένων προσβλέποντας «σε μια άλλη προοδευτική κοινωνική πολιτική», έχοντας μάλλον κατά νου αυτή που εφαρμόστηκε από τους ίδιους, πολιτική που κατάργησε όλα τα εργασιακά δικαιώματα, μείωσε τα εισοδήματα όλων στο μισό, διέλυσε τη δημόσια υγεία και παιδεία και μας οδήγησε στη χρεωκοπία.

Μιλούν όσοι θα έπρεπε να σιωπούν, γιατί ο Πρωθυπουργός έρχεται στη Σύρο για να μεταφέρει το μήνυμα της προστασίας της απασχόλησης, την προτεραιότητα της κυβέρνησης για την δημιουργία νέων και αξιοπρεπώς αμειβόμενων θέσεων απασχόλησης, γιατί έρχεται στη Σύρο για να τονίσει ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους κατακτούν την εργασία και τα δικαιώματά τους.

Έχουν δε το θράσος να κατηγορούν ότι το ναυπηγείο έκλεισε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επί χρόνια “συντηρούσαν” με αμφίβολης ποιότητας ασπιρίνες και πολιτικά τερτίπια μια επιχείρηση που σώρευε υπέρογκα χρέη σε εργαζόμενους, προμηθευτές, δημοτικές επιχειρήσεις, δημόσιο, κάνοντας μάλιστα μονίμως τα στραβά μάτια, ακόμη και από θέσεις ευθύνης οι τοπικοί πολιτευτές, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Είναι ακόμη μεγάλο θράσος να εγκαλούν τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς, τους βουλευτές και τους «παρατρεχάμενους» τους (ποιους να εννοούν άραγε;) για κοροϊδία και αδιαφορία. Την απάντηση μπορούν να την βρουν στην ομιλία του προέδρου του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου.

Οι ανακοινώσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης μονότονα επαναλαμβανόμενες κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα όσα οι ίδιοι καθιέρωσαν και επέβαλαν, με το επιχείρημα ότι δεν τα έχει ακόμα καταργήσει και προσπαθούν να δείξουν ένα φιλολαϊκό πρόσωπο όταν απείχαν από όλα τα φιλολαϊκά μέτρα που αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να περάσει σε κλοιό μνημονίου και στις Κυκλάδες, όπως τα Νοσοκομεία, η βάση του ΕΚΑΒ, οι χρηματοδοτήσεις στους Δήμους, το μεταφορικό ισοδύναμο, οι έγκαιρες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.

Βλέπουν ότι οι συνθήκες στη χώρα σταδιακά αλλάζουν, βλέπουν τα μεγάλα θεσμικά βήματα που έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνουν στον χώρο της διοίκησης, της δικαιοσύνης, της διαφάνειας, των δικαιωμάτων, της υγείας, της παιδείας κ.α., βλέπουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με κανέναν, δεν τα “παίρνει” από κανέναν και διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και λυσσούν να ξαναγυρίσουν …. στις θέσεις “τους” που “τους τις πήρε” η αριστερά, επειδή θεωρούν το κράτος ιδιοκτησία τους…

Βλέπουν ότι η κυβέρνηση (που κατάφερε να κλείσει τον κύκλο των μνημονίων, εκεί που οι άλλοι εκλεγμένοι και δοτοί απέτυχαν) θα συνεχίσει να ενδιαφέρεται και να μάχεται για την επίλυση των προβλημάτων και να παρουσιάζει το έργο, τις απόψεις και τις προσπάθειές της, όσο κι αν ενοχλεί.

Κι επειδή η κυβέρνηση έχει μεγάλο έργο να παρουσιάσει, η αντιπολίτευση θα εφευρίσκει διαρκώς ψευδείς εικόνες να προβάλει και ψευδείς ειδήσεις να δημιουργεί.

Τους μάθαμε, τους γνωρίσαμε, τους ξέρουμε, εμείς συνεχίζουμε μακριά απ΄ όλους αυτούς, μαζί με τους πολίτες, να αντιστρέψουμε τη ζοφερή κατάσταση στην οποία περιήλθε η χώρα, όχι από κάποιο φυσικό φαινόμενο, αλλά από πολύ συγκεκριμένες πολιτικές, με ονοματεπώνυμα και ΑΦΜ.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου”.

 

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ

https://www.youtube.com/watch?v=Tey1Y9mUvFY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *