“Η ελευθερία του Τζούλιαν είναι δική μας ελευθερία”

Αναδημοσίευση της ανάρτησης Wikileaks στο Twitter (X)

 

 

 

 

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος. Έφυγε από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Belmarsh το πρωί της 24ης Ιουνίου, αφού πέρασε 1901 ημέρες εκεί.

 

Του χορηγήθηκε εγγύηση από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου και αφέθηκε ελεύθερος στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ το απόγευμα, όπου επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο και αναχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας εκστρατείας που συμπεριέλαβε τους απλούς διοργανωτές, τους ακτιβιστές για την ελευθερία του Τύπου, τους νομοθέτες και τους ηγέτες από όλο το πολιτικό φάσμα, μέχρι και τα Ηνωμένα Έθνη.

 

Αυτό δημιούργησε το χώρο για μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οδηγώντας σε μια συμφωνία που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί επίσημα. Θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες το συντομότερο δυνατό. Μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια σε ένα κελί 2×3 μέτρων, απομονωμένος 23 ώρες την ημέρα, σύντομα θα επανενωθεί με τη σύζυγό του Στέλλα Ασάνζ και τα παιδιά τους, που γνωρίζουν τον πατέρα τους μόνο πίσω από τα κάγκελα.

 

Το WikiLeaks δημοσίευσε πρωτοποριακές ιστορίες κυβερνητικής διαφθοράς και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθιστώντας τους ισχυρούς υπόλογους για τις πράξεις τους.

 

Ως αρχισυντάκτης, ο Τζούλιαν πλήρωσε ακριβά για αυτές τις αρχές και για το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει. Καθώς επιστρέφει στην Αυστραλία, ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας, αγωνίστηκαν για εμάς και παρέμειναν απόλυτα αφοσιωμένοι στον αγώνα για την ελευθερία του. Η ελευθερία του Τζούλιαν είναι δική μας ελευθερία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *