Η διοίκηση του Νοσοκομείου Θήρας απαντά σε μη κατονομαζόμενο δημοσίευμα

 

 

Μάλλον αποτελεί παράλειψη το γεγονός, πως υπάρχει μια δημόσια ανάρτηση που απαντά σε ένα δημοσίευμα, αγνώστου συντάκτη, αγνώστου μέσου και ίσως αγνώστου ύπαρξης. Η Santonews παρά ταύτα  το παραθέτει. Απλώς, σε επόμενη δημοσίευση, θα παραθέσει κάποιο ξερό στοιχείο. Που έχει ξαναδημοσιευθεί και μάλλον διέλαθε της προσοχής, των διοικούντων. 

 

 

 

 

 

 

“Απάντηση σε δημοσίευμα

 

Αναφορικά με δημοσίευμα διευκρινίζεται ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης, κατά το έτος 2023, όχι μόνο έχει καταφέρει να ορθοποδήσει και να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αλλά έχει αρχίσει ξανά να κερδίζει την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Τόσο αυτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά για να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα, όσο και ανθρώπων που, αν και έχουν οικονομική δυνατότητα για να λάβουν ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, εμπιστεύονται και επιλέγουν το δημόσιο νοσοκομείο Θήρας.

Υπογραμμίζεται ότι το έτος 2023 έχουν αναλάβει υπηρεσία 10 ΝΕΟΙ ιατροί, έχει πραγματοποιηθεί 1 ανανέωση ιατρού και 1 σταθερή μηνιαία μετακίνηση.

Επίσης αναμένεται η υπογραφή συμβάσεων 3 νέων ιατρών εντός 2023

 

Διευκρινίζεται ότι κανένας ιατρός το έτος 2023 δεν έχει προσληφθεί και να παραιτηθεί σε λίγες ημέρες. Οι δύο εξαίρετοι καρδιολόγοι που υπηρέτησαν για 6 μήνες στο ΓΝΘ, αναγκάστηκαν σε οικειοθελή παραίτηση, καθότι ήρθαν αντιμέτωποι με σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα υγείας, το οποίο τους ανάγκασε να μετακομίσουν εκτός Σαντορίνης.

Ενώ μετά την αποχώρηση του Μικροβιολόγου, το Τμήμα του ΓΝΘ καλύπτεται από μικροβιολόγο μετακινημένο από το ΓΝ Βούλας και αναμένεται τον Ιανουάριο 2024 πρόσληψη μικροβιολόγου που έχει υποβάλει υποψηφιότητα για να υπηρετήσει στο ΓΝΘ και έχει περάσει επιτυχώς από την αρμόδια επιτροπή.

Διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν θέσεις εξειδικευμένων γιατρών, οι οποίες παραμένουν κενές στο ΓΝΘ, καθότι το νοσοκομείο από ιδρύσεώς του δεν παρέχει ειδικότητα.

Η κάλυψη των Επειγόντων Περιστατικών γίνεται πρωτίστως από τους ιατρούς του νοσοκομείου και συνεπικουρούν με μετακίνηση ιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία. Η Διοίκηση του ΓΝΘ είναι σε διαδικασία πρόσληψης τον Ιανουάριο 2024, Γενικού Ιατρού ο οποίος έχει θέσει υποψηφιότητα και έχει περάσει επιτυχώς από την αρμόδια επιτροπή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *