Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Α. ΣΙΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

“Η Δημοτική μας Παράταξη διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη ενέργεια να διακοπεί η λειτουργία του μοναδικού αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, που λειτουργούσε επί σειρά ετών στο νησί μας, εξυπηρετώντας παράλληλα και τα γύρω νησιά.
Εν όψει της μη υπάρξεως έως σήμερα αξονικού και μαγνητικού τομογράφου στο Γ.Ν. Θήρας, ήδη έχουν κινδυνεύσει συνάνθρωποί μας από ενδεχόμενες αναπηρίες, μη αναστρέψιμες, λόγω της μη έγκαιρης διάγνωσης.
Η έλλειψη του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου έχει δυσκολέψει το έργο των γιατρών, που λειτουργούν ως «μάντεις» στην σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας, γνωματεύοντας με απλές ακτινογραφίες.
Το υγειονομικό αεροσκάφος του Ιδρύματος Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού έχει μετατραπεί σε «ταξί» και η ταλαιπωρία των ασθενών είναι τεράστια.
Τέλος, το κόστος μιας αξονικής ή μαγνητικής τομογραφίας από λίγα ευρώ γίνεται πολλαπλάσιο, αφού η μετακίνηση των ασθενών και η διαμονή εκτός νησιού είναι επιβεβλημένη.
Απαιτούμε την άμεση λειτουργία του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου της ιδιωτικής μονάδας, που δουλεύει για τους κατοίκους της Σαντορίνης με τιμές ΕΟΠΠΥ και για τους άπορους δωρεάν, παράλληλα δε απαιτούμε την επίσπευση της εγκατάστασης και λειτουργίας αξονικού και μαγνητικού τομογράφου στο Γ.Ν. Θήρας, εν όψει και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές και να μη δημιουργούνται μη αναστρέψιμες βλάβες στους ασθενείς.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *