Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΟΥΣ «ΛΥΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΠΑΔΙ» ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΗ

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΟ»

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

xalaris_1ab «Για το οτιδήποτε, γίνεται αυτή τη στιγμή στο Δήμο, την επόμενη μέρα, έχω καταγγελία», ήταν η κοφτή απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γιώργου Κυριαζή.

 

Το ερώτημα, αφορούσε στο γιατί δεν ακολουθούνται πιο ευέλικτες διαδικασίες, ώστε να λύνονται προβλήματα και να αίρονται εμπόδια που θέτει ο νόμος. Ο νόμος για παράδειγμα, δεν υπολογίζει τις ιδιαιτερότητες ενός τουριστικού Δήμου. Δεν καταλαβαίνει πως το χειμώνα οι ανάγκες του για εργάτες καθαριότητας είναι ελάχιστες σε σχέση  με το καλοκαίρι. Και σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται η ώρα μιας «Ηθικής και αναγκαίας παρατυπίας». Δηλαδή αν αντί να δώσεις τα προβλεπόμενα ρεπό στον εργαζόμενο, του υποσχεθείς πως αν δουλέψει θα τα πάρει μαζεμένα στο τέλος της περιόδου;. Αν προσλάβεις ένα ηλεκτρολόγο ως «εργάτη καθαριότητας» και τον χρησιμοποιήσεις στην ειδικότητά του;. Αν ζητήσεις από τον ανάδοχο Καθαριότητας –όπως γινόταν στο παρελθόν- να σε διευκολύνει προσλαμβάνοντας χτίστες, σιδεράδες ή όποιες άλλες ειδικότητες, είναι μεν κρίσιμες για τη λειτουργία του Δήμου, αλλά οι «κατά νόμο « διαδικασίες είναι «ζήσε Μάη μου;». Ποιος θα ξεχάσει, ότι ζητήθηκαν από το Φεβρουάριο κάποιας χρονιάς ναυαγοσώστες και εγκρίθηκαν μέσα Αυγούστου;.

kyriazis_volcano_11_ian_2016 Λοιπόν. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τέτοια γίνονται και είναι αναγκαίο να γίνονται. Ο νόμος δεν τα προβλέπει. Όπως για παράδειγμα, δεν προβλέπει τον τρόπο λειτουργίας του Καταφυγίου αδέσποτων. Που όμως λειτουργεί και λύνει προβλήματα. Οι δικαστές, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση. Ναι μεν ήταν παράτυπο- παράνομο ή ότι θέλετε, αλλά ήταν αναγκαίο. Κι έτσι αθώωσαν τους φιλόζωους και «καταδίκασαν» στο αστείο πρόστιμο των 59 ευρώ τον Δήμαρχο.

Με τη φράση του ο κ. Κυριαζής, «φωτογράφιζε» το Γιώργο Χάλαρη. Κατόπιν πίεσης, είπε και το όνομα. Η στάση λοιπόν του επικεφαλής του συνδυασμού «Σαντορίνη Ενωτική Πορεία», προξενεί απορίες. Για πολλούς λόγους:

  • Ο Γιώργος Χάλαρης, είναι έμπειρος και ήταν αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός. Αποκλείεται να τα έκανε όλα «ως ο νόμος ορίζει». Μια κάποια «διασταλτική ερμηνεία» του νόμου, την έδινε όπως όλοι.
  • Ως έμπειρος Αυτοδιοικητικός, έπρεπε να ψηφίζει Αυτοδιοίκηση. Το να προσφεύγεις κάθε τρεις και λίγο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είναι σαν να της αναγνωρίζεις το ρόλο «Γκιουλέκα» στα της Αυτοδιοίκησης. Απλά δεν έπρεπε να υπάρχει. Κάθε Δήμος, έπρεπε να είναι άρχοντας στα του τόπου του. Όχι ασύδοτος, αλλά απελευθερωμένος από αυτήν την πολυδαίδαλη γραφειοκρατία.
  • Ο «Νέστορας» (κατά τον γράφοντα της Αυτοδιοίκησης των Κυκλάδων Γιάννης Γλυνός, έπνεε μένεα, εναντίον των θεσμών που αντί να εξαντλούν τη δικαιοδοσία τους στη νομιμότητα των δαπανών, έμπαιναν και στη σκοπιμότητά τους. Το ίδιο και ο Νίκος Μαράκης πρώην Δήμαρχος Νάξου που είχε πει: «Ήρθαμε στην Αυτοδιοίκηση και γίναμε …Ετεροδιοίκηση». Το ίδιο και όλοι οι Δήμαρχοι που έχουν ερωτηθεί. Το ίδιο και ο Γ. Χάλαρης, στο παρελθόν. Γιατί λοιπόν διαψεύδει τον εαυτό του;.
  • Τι ωφελεί αυτό το «Λύκος στο κοπάδι» που εκστομίζει με το παραμικρό;. Δεν καταλαβαίνει πως όταν το αίμα θα έχει κατακλύσει τη στάνη οι πολίτες θα έχουν πάθει Μιθριδατισμό από τις πολλές, συχνές και εύκολες φωνασκίες;. Και έχει πολλά τραύματα αυτός ο Δήμος, για να φωνάζεις για την κάθε γρατζουνιά.

 

Εν κατακλείδι. Έλεγχοι ναι και παντού. Αντιπολίτευση ναι και πανταχού παρούσα. Αλλά, κάθε σκιά στο σκοτάδι δεν κρύβει και από ένα λύκο. Μπορεί απλά να είναι και ένα τρομαγμένο τσομπανόσκυλο. Και ο Γ. Κυριαζής, όπως θα δείτε και στο Βίντεο, φαινόταν όντως τρομαγμένος.

Αλλά θα προσκαλέσω τηλεοπτικά και τον κ. Χάλαρη. Θα δώσει κι αυτός τις απαντήσεις του.

ΒΙΝΤΕΟ

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Νίκος λέει:

    Είμαι εναντίον της Δημοτικής αρχής και όποτε ακούω συνέντευξη του Χάλαρη υποστηρίζω πάλι το Δήμαρχο. Πώς τα καταφέρνει αυτό το παιδί!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *