HELLY LUV: ΜΙΑ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑ ΣΤΑΡ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΙΝΔΑΛΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ

 

 

helly_luvΗ Helly Luv, είναι ένα από τα μεγάλα ινδάλματα των Κούρδων. Παρ’ ότι κάνει διεθνή καριέρα ως ποπ-σταρ (Η Κούρδισσα Μπιγιονσέ, την αποκαλεί ο διεθνής τύπος), δεν ξεχνά τον αγώνα του λαού της για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Γεννημένη στο ιρακινό Κουρδιστάν, από πατέρα μαχητή Πεσμεργκά, διέφυγε στην Τουρκία και έζησε για καιρό με τους γονείς της σε προσφυγικό καταυλισμό, μέχρι που τους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στη Φινλανδία. Εκεί ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι και αργότερα στον κινηματογράφο.

Τώρα που το Κουρδιστάν φλέγεται (σε όλες τις χώρες όπου ζουν Κούρδοι) η Luv δεν ξεχνά τον αγώνα των ομοεθνών της. Εκτός από τις μεγάλες οικονομικές της συνεισφορές, τον υπηρετεί και μέσα από τη μουσική της. Το τελευταίο της βίντεο, λέγεται “Επανάσταση” και αρχίζει με μια επίθεση σε ένα χωριό κάπου στο Κουρδιστάν. Δείχνει ανθρώπους να φεύγουν πανικόβλητοι, , σώματα που κείτονται στο έδαφος, τρομαγμένα παιδιά να προστατεύονται από τις μητέρες τους. Μέσα στο χάος, ξεπροβάλλει μια γυναίκα με κόκκινα μαλλιά και χρυσά παππούτσια (μετατρέπονται αργότερα σε στρατιωτικές μπότες). Όμορφη και λυγερή, περπατά προς ένα τανκ και σταματά μπροστά του, παραπέμποντας στην περίφημη εικόνα από την πλατεία Τιενανμέν το 1989. Ανoίγει ένα πανό που γράφει: «Σταματήστε τη βία” και στη συνέχεια με τη γροθιά υψωμένη, ξεκινά το τραγούδι. Το βίντεο είναι πράγματι εντυπωσιακό, και γυρίστηκε κοντά στη Μοσούλη.

Η Helly Luv, βρέθηκε πριν λίγες μέρες στη Σαντορίνη, τόσο για διακοπές όσο και για την προώθηση της νέας της σειράς κοσμημάτων και αξεσουάρ. Και βέβαια, δεν είναι σαν τις άλλες “επαναστατημένες” ποπ-σταρ. Αυτή είναι επαναστάτρια. Η καριέρα της είναι και όπλο στον αγώνα των Κούρδων. Τα λεφτά της επίσης. Και η ίδια άκαμπτη, παρά τις συνεχείς απειλές από τους τρομοκράτες ισλαμιστές. Σε λίγες μέρες πάει στη Λισαβόνα προκειμένου να μιλήσει για τον αγώνα του λαού της και με αφορμή αυτό, η πορτογαλική εφημερίδα expresso.sapo. Έκανε ένα εκτενές αφιέρωμα που περιλαμβάνει και τις όμορφες φωτογραφίσεις της στη Σαντορίνη.

ihelly-luvihelly-luv2ihelly-luv3ihelly-luv4ihelly-luv5ihelly-luv6ihelly-luv7ihelly-luv00ihelly-luv001

 

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *