H ΣΙΦΝΟΣ ΣΤΑ “ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ” ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

 

 

 

  “Τα υπέροχα μονοπάτια της Σίφνου, διαθέσιμα μέσω του Google Street View!
Πάνω από 100 χιλιόμετρα μονοπατιών χαρτογραφήθηκαν με το Google Trekker

 
ΣΙΦΝΟΣ_ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ1ΑΟ Δήμος Σίφνου, σε συνεργασία με την Paths of Greece και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι από τους πρώτους οργανισμούς στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα δανεισμού Google Trekker. Το πρόγραμμα αυτό είναι μία πρωτοβουλία της Google που επιτρέπει σε τρίτους να δανείζονται τον ειδικό εξοπλισμό και να καταγράφουν όμορφα τοπία τα οποία γνωρίζουν, αγαπούν και θέλουν να μοιραστούν μέσω των χαρτών Google Maps.
Οι καταγραφές διήρκησαν περίπου μία εβδομάδα, κατά την οποία οι πεζοπόροι της Paths of Greece, με τον εξοπλισμό των 18 κιλών στην πλάτη, κατέγραψαν περίπου 100 χιλιόμετρα μονοπατιών. Τα εξαιρετικού κάλλους τοπία της Σίφνου είναι τώρα προσβάσιμα σε ψηφιακή μορφή, είτε κάθεστε πίσω από τον υπολογιστή σας, είτε επιθυμείτε να δείτε πως μοιάζει η Σίφνος χρησιμοποιώντας το κινητό σας!
Η ψηφιακή περιήγηση περιλαμβάνει εικόνες από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του νησιού, αποκαλύπτοντας έτσι πολλά μυστικά. Τα καλύτερα όμως μυστικά του νησιού θα τα ανακαλύψετε μόνο περπατώντας! Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πραγματική πεζοπορία στα μονοπάτια όπου θα απολαύσετε τη θέα, θα συναντήσατε τους ντόπιους, θα μυρίσετε τα λουλούδια, θα αγγίξετε τα δέντρα ή…θα κολυμπήσετε σε κάποια απομακρυσμένη παραλία, προσβάσιμη μόνο μέσω μονοπατιού!.ΣΙΦΝΟΣ_ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
Το δίκτυο μονοπατιών της Σίφνου είναι ένα από τα πιο πλούσια του Αιγαίου σε ιστορία, φύση και θεαματικά τοπία. Τα αμέτρητα χιλιόμετρα διαδρομών διέρχονται από καλλιεργούμενες εκτάσεις, περίτεχνες ξερολιθιές, δάση κέδρων, ηφαιστειακά πετρώματα, πανάρχαιους αρχαιολογικούς χώρους, γραφικούς κατάλευκους οικισμούς, όμορφες παραλίες, κορυφές με πανοραμική θέα και εκατοντάδες ξωκλήσια, το καθένα με τη δική του ιστορία!
Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Δήμος Σίφνου αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τα μονοπάτια αυτά για την προσέλκυση εναλλακτικού, ποιοτικού τουρισμού, αλλά και για τη διατήρηση του τοπικού πολιτισμού και της παράδοσης, προχώρησε στην αναδιοργάνωση του δικτύου. Έτσι, πάνω από 100 χιλιόμετρα μονοπατιών σε δίκτυο 19 αλληλένδετων διαδρομών, είναι διαθέσιμα για πεζοπορία όλο το χρόνο. Αλλά πριν έρθετε, δείτε πως μοιάζουν μέσω του Google Street View, είτε στην ιστοσελίδα των μονοπατιών www.sifnostrails.com, είτε μέσω των συλλογών της Google εδώ.
Πιστεύουμε πως η προσπάθεια αυτή θα προβάλλει το νησί της Σίφνου, και ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά που αποτελούν τα μονοπάτια, ενισχύοντας την προστασία τους για τις επόμενες γενιές.
*Σύντομες πληροφορίες για το Google Trekker:
Το Street View Trekker ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012. Ο εξοπλισμός αποτελείται από ένα ειδικό σακίδιο πλάτης, το οποίο διαθέτει ένα σύστημα με κάμερες στο άνω του τμήμα. Το ζώνεται ο πεζοπόρος και περπατάει μονοπάτια και πεζόδρομους καθώς οι κάμερες καταγράφουν αυτόματα τις εικόνες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *