H “ΚΟΡΗ ΘΗΡΑΣΙΑ”, ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ “ΑΠΟΡΟΣ ΚΟΡΑΣΙΣ”;

ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΘΗΡAΣΙΩΤΕΣ

  thirasia1Αν κάποιος, ταξιδέψει προς τη Θηρασία και δει ανάμεσα στη μπακαλική, τα ζαρζαβατικά και τις κούτες με το γάλα, μπιτόνια με βενζίνη, μην ανησυχήσει. Τουλάχιστον, μην ανησυχήσει για τους λάθος λόγους. Οι Θηρασιώτες, ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν να φτιάχνουν μολότοφ. Η βενζίνη, είναι για τα οχήματά τους. Επειδή κάποιοι (δεν) φρόντισαν και το Δημοτικό Βενζινάδικο, παραμένει κλειστό από το 2014. Από τότε, μια μολότωφ, χωρίς φιτίλι, πηγαινοέρχεται στη μικρή αδελφή της Σαντορίνης.

Επίσης, σαν βγεις στον πηγαιμό για Θηρασία, φρόντισε να έχεις ευρώ στην τσέπη. Γιατί το ΑΤΜ, παραμένει χωρίς μετρητά. Κι ας έχει ο Δήμος Θήρας, πάνω από 11 εκατομμύρια ευρώ, στις τράπεζες. Δεν βρέθηκε κανείς να πιάσει έναν χαρτογιακά, από το γιακά, και να του πει : “άκου να σου πω· ή μπαίνει αύριο σε πλήρη λειτουργία το μηχάνημα ή πες στην τράπεζά σου να τα αποχαιρετήσει αυτά τα λεφτά και μαζί και τις καθημερινές μας συναλλαγές που βγάζετε καλές προμήθειες”. Δεν βρέθηκε!. Κι έτσι οι συνταξιούχοι (απόμαχοι ναυτικοί και αγρότες), καθώς και οι ελάχιστοι μισθωτοί, πρέπει να πηγαινοέρχονται στη Σαντορίνη, για τα χρειώδη.

Το σκάφος που εκτελούσε τα δρομολόγια, είναι από τον Οκτώβρη σε ακινησία και πάλι καλά που βρέθηκε η Ένωση Λεμβούχων να εγγυηθεί καθημερινά και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ δρομολόγια.

Η αφαλάτωση, φτιάχτηκε, αλλά εδώ και 2 χρόνια δεν λειτουργεί. Η σωλήνα που μεταφέρει νερό στον Κόρφο, φράχτηκε, από το φόβο των καταπτώσεων. Λες και δεν μπορούσε να θαφτεί λίγο στο χώμα και να μην κινδυνεύει.

Όσο για τη γενικότερη προστασία των πρανών, από καταπτώσεις;. Ούτε λόγος!.

Νερό, οι Θηρασιώτες, έχουν να δουν τρεις μέρες. Θαύμα προβλεπτικότητας!. Θα δουν, μετά τα Χριστούγεννα. Μέχρι τότε;. Ας είναι καλά οι παραδοσιακές στέρνες.

Τα σχολεία, του νησιού, είναι ασυντήρητα και άβαφτα, παρά τις εκκλήσεις των γονέων.

Όλα αυτά· “μια πετριά δρόμο” από τη Σαντορίνη.

Αχ, “Κόρη Θηρασία”, όσο κι αν σε ύμνησε ο Ελύτης, στο “Μικρό Ναυτίλο”, άπορη και άπροικη θα μείνεις!.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *