H Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Δήμητρα Μπαρμπούνη υποψήφια για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

“H Καθηγήτρια Φιλοσοφίας Δήμητρα Μπαρμπούνη υποψήφια για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ονομάζομαι Δήμητρα Κ. Μπαρμπούνη το γένος Εξάρχου, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Μεταδιδάκτωρ των Πανεπιστημίων: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ). Είμαι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας με κατεύθυνση: Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης.
Συνέχισα τις Μεταπτυχιακές και τις Διδακτορικές σπουδές μου καθώς και την Μεταδιδακτορική μου έρευνα στα πεδία της Φιλοσοφίας και του Πολιτισμού στα Πανεπιστήμια ΕΚΠΑ και ΠΑΔΑ. Με υποτροφία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εκπόνησα έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza» με θέμα τον πολιτισμό και την ηθική. Έχω διδάξει και εργαστεί στην Ακαδημία Αθηνών, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και στο Υπουργείου Πολιτισμού.
Έχω συγγράψει Βιβλία και έχω δημοσιεύσει Επιστημονικά Άρθρα. Τα κοινωνικά μου ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία σε παιδικό πληθυσμό. Έχω λάβει τιμητικές διακρίσεις για αντίστοιχες δράσεις και έρευνες (Βραβείο Δοξιάδη από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία).
Όραμα μου αποτελεί η δημιουργία ενός πλαισίου που θα προσφέρει ευκαιρίες για την ανάπτυξη των παιδιών, ενισχύοντας τη διαπολιτισμική κατανόηση και τη δημιουργική έκφραση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *