H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ “ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ EXPERIENCE”

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

“Η δημοτική αρχή της Σαντορίνης ετοιμάζει το “αναπληρωτές experience

Δεκατρείς μέρες πέρασαν ήδη από τη συνάντηση του προέδρου της ΟΛΜΕ και της προέδρου της ΕΛΜΕ Θήρας με το Δήμαρχο Θήρας και τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και γενικότερα όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα της εκμετάλλευσης τουριστικών καταλυμάτων και δεν έχουμε λάβει ακόμα μια συγκεκριμένη απάντηση σε ό,τι αφορά το πιεστικό και πολύ σοβαρό ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί άλλα και αυτών που πρόκειται να φτάσουν μέσα στα επόμενα δύο ή τρία εικοσιτετράωρα.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο ότι ήταν αυτός που είχε προκαλέσει την παραπάνω συνάντηση στο πλαίσιο της εξεύρεσης μιας γρήγορης προσωρινής έστω λύσης του προβλήματος της εξασφάλισης μιας αξιοπρεπούς στέγης για όλους τους εκπαιδευτικούς. Δεσμεύτηκε μάλιστα προσωπικά παρουσία όλων να μεριμνήσει για το συγκεκριμένο θέμα και να έχει απευθείας επικοινωνία με τους συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα και στην ταλαιπωρία των συναδέλφων και να διευκολυνθούν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών της δεύτερης φάσης διορισμών, που στην περίπτωση της δευτεροβάθμιας αποτελούν και το μεγαλύτερο κύμα, καθώς είναι υπερδιπλάσιες αυτών της πρώτης φάσης.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η τοπική ΕΛΜΕ με τη στήριξη του προέδρου και του γραμματέα της ΟΛΜΕ, που επισκέφτηκαν δύο φορές το δημαρχείο, προειδοποίησαν επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους ότι πέρα από τις όποιες μακροπρόθεσμες λύσεις -που είναι βέβαια απαραίτητες και πρέπει να δρομολογηθούν εγκαίρως για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος, είναι άμεση ανάγκη να βρεθούν κατάλληλα καταλύματα, καθώς αναμένονται σχεδόν πενήντα αναπληρωτές καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια του νησιού, κενά που θα παραμείνουν ακάλυπτα παρακωλύοντας την ομαλή και πλήρη λειτουργία των σχολείων σε περίπτωση που οι εν λόγω αναπληρωτές καθηγητές δεν επιλέξουν το νησί, όπως είναι δικαίωμά τους, ή αρνηθούν την τοποθέτησή τους, δεδομένης της έκτασης και της δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά εξακολουθεί να είναι απών! Τόσες μέρες μετά και ενώ οι νέοι διορισμοί είναι πλέον μια πραγματικότητα, το μόνο που έχει να απαντήσει τελικά έπειτα από σειρά τηλεφωνικών οχλήσεων τόσο της προέδρου όσο και της αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Θήρας στο γραφείο του, είναι ότι δεν έχει νεότερα από τους ξενοδόχους! Να σημειωθεί επιπλέον ότι η απάντηση αυτή δεν δόθηκε από τον ίδιο, αλλά μέσω των γραμματέων του.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος επιτέλους την αλήθεια! Ας παραδεχτεί δηλαδή ότι δεν θεωρεί το συγκεκριμένο θέμα ως μια από τις προτεραιότητές του, ότι δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί με αυτό και γι’ αυτό το παραπέμπει στις ελληνικές καλένδες. Στο μεταξύ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο κάνοντας πολιτική δημοσίων σχέσεων, αναλωνόμενος σε θεωρητικές και ανέξοδες συζητήσεις και συναντήσεις εργασίας και διασκεδάζοντας προσωρινά τις εντυπώσεις.

Τον ρωτάμε λοιπόν ευθέως: Τελικά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι εκκλήσεις για υιοθετήσεις στην τοπική κοινωνία και αιτήσεις σε τρίτους και άλλους φορείς; Δεν προτίθεται να αναλάβει ούτε στο ελάχιστο τις ευθύνες που του αναλογούν και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες πράξεις; Μετά το επιτυχημένο Santorini experience θα γίνουμε και πάλι πρωτοσέλιδο με το “αναπληρωτές experience”;

Με σημερινή επιστολή μας στο δήμαρχο που κοινοποιείται σε όλα τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου ζητάμε άμεσα από το Δήμο Θήρας:

  1. την κάλυψη των εξόδων προσωρινής διαμονής σε δωμάτια που θα μας υποδείξετε όλων των συναδέλφων που θα τοποθετηθούν στην παρούσα και στις επόμενες φάσεις στη Σαντορίνη.
  2. την εύρεση αξιοπρεπών καταλυμάτων σε λογικές τιμές μέχρι το τέλος Ιουνίου για όλους τους εκπαιδευτικούς .
  3. την σύγκληση συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα άμεσα καθώς και μακροπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν (με βάση την κείμενη νομοθεσία που επιτρέπει στην τοπική αυτοδιοίκηση να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες) ώστε όλοι οι εργαζόμενοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα να μπορούν να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια στο νησί μας.

Η ΕΛΜΕ Θήρας καταγγέλλει (όπως έκανε και με κάθε ευκαιρία στο παρελθόν) το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας των συναδέλφων αναπληρωτών με τη συνέχιση της αδιοριστίας, αλλά και τη γενικότερη απαξίωση των εκπαιδευτικών με τις μειώσεις μισθών, την αύξηση του ωραρίου, το ουσιαστικά αμετάθετο της θέσης τους -κατάσταση που δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφού πολλοί συνάδελφοι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε μέρη απομακρυσμένα από τις περιοχές ενδιαφέροντος και μόνιμης διαμονής τους. Επιπλέον, θέτει κεντρικά προς την κυβέρνηση το θέμα της ελάφρυνσης των δυσκολιών διαβίωσης που συνεπάγεται η νησιωτικότητα με το αυξημένο κόστος της ζωής σε όλα τα επίπεδα με κυριότερα τη στέγαση, τη σίτιση και τις μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ με κάθε μέσο και τρόπο θα προσπαθήσει να είναι αρωγός σε όλους τους εκπαιδευτικούς που θα αφιχθούν τις επόμενες μέρες στο νησί της Σαντορίνης. Καλούμε όλους τους συναδέρφους εκπαιδευτικούς, να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *