“H δημοτική αρχή επιδίωξε με όλους τους τρόπους την καθαίρεσή του”

Η παράταξη “Τώρα” για την ΄έκπτωση του Κώστα Ρούσσου

 

 

 

 

 

“Οκτώ μήνες μετά την ανακήρυξη -επικύρωση της εκλογής του- και την ορκομωσία του, ο Κωνσταντίνος Ρούσσος, γνωστός σε όλους ως Νταντής, χάνει την έδρα του λόγω μιας ασάφειας της εγκυκλίου σχετικά με τους δημοτικούς υπαλλήλους που παράλληλα εξελέχθησαν Δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Κωνσταντίνος Ρούσσος, παρότι εγκαίρως είχε κάνει αίτηση απόσπασης, (όπως προέβλεπε ο νόμος) αυτή απερρίφθη όχι γιατί ήταν εκπρόθεσμη, αλλά γιατί το υπουργείο θεώρησε ότι θα έπρεπε να έχει αποσταλεί με συστημένη και όχι απλή επιστολή, κάτι που δεν αναφέρονταν πουθενά στην εγκύκλιο, και που τελικά οδήγησε πολλούς ικανούς εκλεγμένους σε όλη την Ελλάδα, σε αντίστοιχη κατάσταση.
Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, αξιόπιστος, δίκαιος, με διοικητικές γνώσεις, πολυσχιδή προσωπικότητα, νέος, πάντα κοντά στους συμπολίτες του -ειδικά στους νέους του αθλητισμού- δεν φοβάται να κρύψει τα συναισθήματά του, δεν φοβάται να βγει μπροστά για να υπερασπιστεί ό,τι αγαπάει και άοκνα να προσφέρει.
Λυπούμαστε που αυτός ο νέος άνθρωπος και νόμιμα εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος, χάνει τη θέση του αφού προηγουμένως η δημοτική αρχή επιδίωξε με όλους τους τρόπους την καθαίρεσή του αλλά και την σπίλωση της θεσμικής του ιδιότητας μόνο και μόνο για να ικανοποιηθεί η εμμονή για τον πολιτικό αφανισμό της παράταξης του ΤΩΡΑ, του Μανόλη Ορφανού.
Δεν πρέπει να γίνονται εκπτώσεις στη νομιμότητα αλλά πρέπει να ξεπερνιούνται γραφειοκρατικές λεπτομέρειες που ουσιαστικά μπορούν να είναι τροχοπέδη στη δημοκρατία, την παραγωγική δημιουργία και την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτή είναι η ώρα, που πρέπει να απαιτήσουν και να απαιτήσουμε να είναι / να είμαστε όλοι παρόντες, αναδεικνύοντας τις ανάγκες και τα προβλήματα – προτείνοντας λύσεις και άμεσα αποτελέσματα. Δεν περισσεύει κανείς. Η μεγαλοκαρδία και η υπευθυνότητα της Δημοτικής αρχής φαίνεται όταν κάνοντας «υπερβάσεις» απλώνει το χέρι και ζητά τη συνδρομή και συνεργασία για το καλό του τόπου, σε όλους, συμπολιτευόμενους και αντιπολιτευόμενους
Σήμερα, συνεχίζοντας στον δρόμο που έχουμε εδώ και χρόνια επιλέξει, τη συνεργασία και τη σκληρή δουλειά, υπηρετώντας το καλό του τόπου μας, καλωσορίζουμε τον Ιωάννη Συκηνιώτη, τον επί χρόνια στενό συνεργάτη και μέρος του πυρήνα της παράταξης του ΤΩΡΑ, στα νέα του καθήκοντα -επίσημα πλέον- ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.
Νέος, γεμάτος όρεξη για δουλειά, κάτι που έχει αποδείξει άλλωστε εδώ και χρόνια με την ενεργό του δράση ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ και όχι μόνο. Οι περισσότεροι στη Σαντορίνη γνωρίζουν τον ακέραιο χαρακτήρα του αλλά κυρίως το πόσο πολύ του αρέσει να βοηθάει όλο τον κόσμο! Είτε γνωρίζει κάποιον είτε όχι, αν του ζητηθεί βοήθεια, θα είναι αμέσως εκεί για να κάνει ό,τι μπορεί. Και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί κανείς να το διαψεύσει.
Το αύριο θα μας κρίνει όλους. Μία επιτυχημένη Δημοτική Αρχή χρειάζεται και μία επιτυχημένη αντιπολίτευση.
Υπήρχε από πλευράς μας κάθε διάθεση και πολιτική στόχευση να δώσουμε πολιτικό χρόνο ανοχής στη νέα δημοτική αρχή.
Βλέπουμε ωστόσο ότι η δημοτική αρχή αξιοποιεί το χρόνο αυτό για μικροπολιτική σκοπιμότητα και παραταξιακό ρεβανσισμό.
Η ανοχή μας δεν υπάρχει πλέον.
Την ώρα που η Σαντορίνη βιώνει τη χειρότερη τουριστική περίοδο της τελευταίας 10ετιας και η καθημερινότητα του δημότη είναι χειρότερη από ποτέ, σας καλούμε να ξυπνήσετε και επιτέλους να φέρετε πραγματικά αποτελέσματα και όχι θεωρίες και ιδεοληψίες.
Όλοι πρέπει να παλέψουμε για το καλό όλων μας – για το καλό της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.
Έχουμε τη διάθεση να βοηθήσουμε όταν και αν μας ζητηθεί.

Εμμανουήλ Ορφανός
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ! για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *