ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΓΙΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ”

 

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων «Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ»  σάς προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την Πανήγυρη τού Αγίου Πολύκαρπουκαι να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα τελεστούν στον Ιερό Ναό της Πανάγιας της Γιάτρισσας στο Κοντοχώρι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2018.

                                                                                                    ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗΣ
.

 

Ο Άγιος Πολύκαρπος

Επίσκοπος Σμύρνης

 

Γεννήθηκε 60 χρόνια περίπου μετά το Χριστό. Στον 20ό χρόνο της ηλικίας του έγινε χριστιανός. Όπως γράφει ο μαθητής του Ειρηναίος, ο Πολύκαρπος ήταν στολισμένος με μεγάλη σωφροσύνη, αυστηρότητα ηθών και ολόψυχη αφοσίωση στη διδασκαλία του θείου λόγου. Τα προτερήματά του αυτά και η γενναιοψυχία του, τον έκαναν πολύ αγαπητό στον ευαγγελιστή Ιωάννη, που αργότερα τον ανέδειξε επίσκοπο Σμύρνης. Στο αξίωμα αυτό, επιτελούσε τα καθήκοντά του με ζήλο καθαρά αποστολικό. Αναδείχτηκε ο διδάσκαλος, ο πατήρ, ο ποιμήν, ο φρουρός.

Όταν άρχισαν οι διωγμοί κατά των χριστιανών, επί αυτοκράτορα Αντωνίου Πίου, ο ανθύπατος της Μ. Ασίας Στάτιος Κορδάτος, μετά από μανιώδη απαίτηση του ειδωλολατρικού όχλου, συνέλαβε τον Πολύκαρπο και τον διέταξε να βλασφημήσει δημόσια το Χριστό.

Ο γέροντας Eπίσκοπος απάντησε: «Επί 86 χρόνια Τον υπηρετώ, χωρίς καθόλου να με αδικήσει. Και πως μπορώ τώρα να βλασφημήσω τον Βασιλέα και Σωτήρα μου;»

Αμέσως τότε, τον έριξαν στη φωτιά να καεί ζωντανός. Αλλά η φωτιά τον αφήνει ανέγγιχτο! Τότε, ένας δήμιος τον χτυπά με τοξίφος του και τον θανατώνει.

Έτσι στις 23 Φεβρουαρίου του 167, ο μέγας αθλητής της πίστης τερματιζει τη ζωή του. Στο πρόσωπό του, βέβαια, εφαρμόστηκε πλήρως ο λόγος του Θεού στην Αποκάλυψη: «Μηδέν φοβού, α μέλλεις παθείν… Γίνου πιστός άχρι θανάτου και δώσω σοι τον στέφανον της ζωής». Δηλαδή, μη φοβάσαι γι’ αυτά που πρόκειται να πάθεις. Φρόντιζε να είσαι πιστός μέχρι θανάτου και εγώ θα σου δώσω το στεφάνι της αιώνιας ζωής.

Απολυτίκιο
«Τήν κλσιν τος ργοις σου, πισφραγίσας σοφέ, λαία κατάκαρπος, φθης ν οκ Θεο, Πολύκαρπε νδοξε∙ σύ γαρ ως εράρχης, καί στερρός θλοφόρος, τρέφεις τήν κκλησίαν, λογικ εκαρπί, πρεσβεύων ερομάρτυς, πέρ τν ψυχν μν ».

 

 

Απάντηση Απάντηση σε όλους Προώθηση Περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *