ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ 902

 

 

Αγωνιστικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου από ΚΚΕ και ΚΝΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία με τήρηση των μέτρων προστασίας (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Αγωνιστικό γιορτασμό του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου πραγματοποίησε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία και στο πάρκο Ελευθερίας με τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

«Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε ζωή, υγεία, δουλειά – Τιμάμε το Νοέμβρη στο δρόμο του αγώνα» έγραφε το πανό των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που «έσπασαν» στην πράξη την κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων και του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι αγώνες του λαού για υγεία, δουλειά, ζωή ούτε απαγορεύονται ούτε αναστέλλονται».

Αρχικά, με παρέμβαση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία όπου ακούστηκαν και φέτος δυνατά τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

«Το Πολυτεχνείο ζει έξω οι Αμερικανοί» και «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι!

Αντιπροσωπεία εκλεγμένων συνδικαλιστών από εργατικά Σωματεία, συμμετείχαν στην κινητοποίηση μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία. Μετέφεραν το μήνυμα των αποφάσεων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων τους, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, που καλούσαν σε αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια πορεύτηκαν, τηρώντας τις αποστάσεις, προς το πάρκο Ελευθερίας.

Εκεί έγινε δεκτός με συνθήματα και χειροκροτήματα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που νωρίτερα είχε καταθέσει στεφάνι στο χώρο του ΕΑΤ ΕΣΑ, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν αγωνιστές από τη στρατιωτική δικτατορία. Στεφάνι κατέθεσε και ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *