ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ KENTPIKO ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΜΑΡΙΟΥ;

ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ AΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ

 

 

Κίνδυνος να χαθεί ένας από τους ζωτικότερους χώρους του Καμαρίου, προκύπτει μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου. Πρόκειται για το γνωστό οικόπεδο Συρίγου, που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη, ο Δήμος Θήρας, δεν προέβη στην οποιαδήποτε ενέργεια κατοχύρωσης δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα ο -ορισθείς- εκτελεστής της διαθήκης να προσφύγει προκειμένου να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Ο Δήμος, χρησιμοποιεί μεν το χώρο ως πάρκινγκ, δεν προβαίνει όμως σε καμία ενέργεια δέσμευσης του είτε με κάποιο μίνιμουμ μίσθωμα, είτε με κίνηση απαλλοτρίωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνει πλέον σε μια δικαστική περιπέτεια, έχοντας ήδη χρεωθεί με 200.000 ευρώ για τη χρήση του. Ορθά, η Οικονομική Επιτροπή, αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει σε κάθε ένδικο μέσον για την προστασία του συμφέροντος του Δήμου, αλλά παραμένει ως γεγονός η επικίνδυνη απραξία.

 

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

 

“Με την υπ’ αριθμό 46/2016 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου γίνεται δεκτή η αίτηση του Ιωάννη Ασιμή με τη ιδιότητα του εκτελεστή της διαθήκης του Γ. Π. Συρίγου και επιδικάζονται το ποσό των 200.000,00 € 10.225,00 € ως αποζημίωση χρήσης του μισθίου ακινήτου της Α.Ε με την επωνυμία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΣΥΡΙΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΈΤΗ 2011, 2012, 2013, 2014 &Ι 2015 νομιμότοκα από της επίδοσης της ανωτέρω διαταγής πληρωμής.

Προτείνω λοιπόν να ασκήσουμε ανακοπή κατά της ανωτέρω απόφασης και να χορηγήσουμε σχετική εντολή στο δικηγόρο του Δήμου.

Η Ο.Ε μετά από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Χορηγεί εντολή στο δικηγόρο του Δήμου μας Πάνο Σιμιτό να ασκήσει ανακοπή κατά της υπ΄ αριθμό 46/2016 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Νάξου καθώς και να διενεργήσει κάθε αναγκαία πράξη για την υποστήριξη της (κατάθεση υπομνήματος, κατάθεση πρόσθετων λόγων, παράσταση στο δικαστήριο κλπ)”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *