ΓΗΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ- ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΡΩΪΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 

 

 

 

Φωτογραφία: Ιπποκράτης Αλεξίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, εξέδωσε ψήφισμα για την Υγεία. Αναρτήθηκε ήδη, ασχολίαστο. Αλλά καλό είναι να θυμόμαστε τι έλεγαν -συμπολίτευση και Αντιπολίτευση- όταν οι νταλίκες του Άδωνι μάρσαραν. Δεν χρειάστηκε να υποστώ τον κόπο να γράψω κάτι κανούργιο. Τα στοιχεία μόνο παραθέτω πάλι. Για να μη μιλήσω για συνεντεύξεις και οπτικοακουστικό υλικό. 

Α. Μελέτη Τσιργή από την Μείζονα Αντιπολίτευση.

Εξασφάλιση τουλάχιστον 1.000.000 ευρώ από τον Δήμο Θήρας (μέσω της αύξησης του εισιτηρίου του Τελεφερίκ από τα 4 στα 5 ευρώ.http://www.kathimerini.gr/56120/article/epikairothta/ellada/santorinh-antidraseis-gia-thn-ay3hsh-toy-eisithrioy-toy-teleferik ).

  1. Οικονομικά δεδομένα.

.tsirgis1

  1. Πως χρηματοδοτείται (Μελέτη Τσιργή)tsirgis2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

 

   Προς επίρρωσιν των ανωτέρω: “Λέμε να γίνει μια προγραμματική μεταξύ της ΑΕΜΥ και του ιδρύματος. Επειδή ζητούσαν οικονομοτεχνική μελέτη, με πρωτοβουλία του συνδυασμού της αντιπολίτευσης, στην ουσία με δουλειά που έκανα εγώ με τον κ. Τσιργή, πρώην διοικητή του νοσοκομείου Σύρου, εκπονήθηκε το οικονομοτεχνικό πλάνο, το οποίο αποδεικνύει και τη βιωσιμότητα με μία ελάχιστη συμμετοχή του κράτους και με την ένταξη του Κέντρου Υγείας στο νοσοκομείο. Δηλαδή, με απλά λόγια αυτό που λέμε είναι να ενταχθεί μέσα το Κέντρο Υγείας, οπότε οι γιατροί ειδικοτήτων να απασχοληθούν στο νοσοκομείο.

Το κράτος δαπανά περίπου δύο εκατ. ευρώ για το Κέντρο Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει ότι, όπως τα δίνω στο Κέντρο Υγείας, θα τα δώσω. Λέμε λοιπόν να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, ό,τι δίνεται για το Κέντρο Υγείας που είναι με καθεστώς ΕΣΥ και συμπληρωματικά να γίνουν οι προσλήψεις των αναγκαίων γιατρών για να λειτουργήσουν καταρχήν όλα τα τμήματα, πλην χειρουργείων. Ούτως ή άλλως, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, π.χ. όταν άνοιξε το Αττικόν, δεν λειτουργούσαν τα χειρουργεία” Σοφία Κίτσου 24 Σεπτεμβρίου 2014 News247 http://news247.gr/eidiseis/reportaz/to-stoixeiwmeno-nosokomeio-ths-santorinhs-kataskeyasthke-to-2011-dapanhthhkan-14-ekat-eyrw-kai-paramenei-ermhtika-kleisto.3035018.html

Ρούλα Μπελλώνια-Μενδρινού (Στο ίδιο).

«Περιμένουμε μία απάντηση από τον υπουργό από τον Σεπτέμβριο του 2013. Το νοσοκομείο παραμένει κλειστό. Είχαμε κάνει μια πρόταση μέσω μιας επιστολής που είχαμε στείλει προς τον υπουργό, όπου ζητούσαμε να ξεκινήσει να μας ανοίξει το νοσοκομείο, το οποίο θα είναι δημόσιου χαρακτήρα. Δηλαδή, αυτά τα χρήματα που δίνει για το Κέντρο Υγείας το υπουργείο, να εξακολουθήσει να τα δίνει και να συνεισφέρουμε και εμείς σαν δήμος, βάζοντας ένα ευρώ στο εισιτήριο του τελεφερίκ, όπου μαζεύεται περίπου 1,5 εκατ. Ευρώ».

Ζώρζος Αναστάσιος Νικόλαος – Δήμαρχος Θήρας. : “Από συγκρατημένη αισιοδοξία διαπνέονται οι δηλώσεις του δημάρχου Θήρας Νικολάου Ζώρζου όσον αφορά στη λειτουργία του νέου Νοσοκομείου, μετά από τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο γραφείο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Ζώρζος παραχωρώντας τις δηλώσεις του στην “Κοινή Γνώμη” τόνισε ότι ο υπουργός απεδέχθη τη διαμορφωθείσα πρόταση της θηραϊκής κοινωνίας που θέλει την ένταξη του Κέντρου Υγείας σε αυτό και τη συνέχιση της χρηματοδότησής του κατά 2 εκατομμύρια ευρώ, που μαζί με τα έσοδα από τις υπόλοιπες πηγές που έχει δεσμευθεί η δημοτική Αρχή θα είναι ικανά για να στηρίξουν τη λειτουργία του, επισημαίνοντας πως απομένει, η κρίση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όσον αφορά στην έγκριση ίδρυσης τοπικής ΑΕΜΥ(Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας), υπό την οποία θα μπορεί να λειτουργήσει η νέα δομή Υγείας”. Εφημερίδα “Κοινή Γνώμη” 14 Οκτωβρίου 2013- http://www.koinignomi.gr/news/ygeia/2013/10/14/apomenei-i-apofasi-toy-g-stoyrnara.html

 

koinignomi_zorzos“Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το νοσοκομείο και να το λειτουργήσουμε έστω σαν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, συν τα επείγοντα περιστατικά, συν την μονάδα τεχνητού νεφρού. Και περιμένουμε μία απάντηση από τον Σεπτέμβριο του 2013. Απάντηση δεν έχει δοθεί. Βέβαια, η επιστολή αυτή είχε σταλεί στον τότε υπουργό, τον κ. Γεωργιάδη. Αφού άλλαξε ο υπουργός και πήγε ο κ. Βορίδης, με αρμόδιο για τα νοσοκομείο τον κ. Γρηγοράκο, επανήλθαμε λέγοντας «σας παρακαλώ, απαντήστε μας». Δεν έχουμε καμία απολύτως απάντηση». Ρούλα Μπελλώνια-Μενδρινού – 24 Σεπτεμβρίου 2014 New247 http://news247.gr/eidiseis/reportaz/to-stoixeiwmeno-nosokomeio-ths-santorinhs-kataskeyasthke-to-2011-dapanhthhkan-14-ekat-eyrw-kai-paramenei-ermhtika-kleisto.3035018.html

 

 

Δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη  19 Φερβουαρίου 2016, συνοδευόμενη μετά του σχετικού, βιδέου (sic): Για το νοσοκομείο της Θήρας:

«Το νοσοκομείο της Θήρας ανήκει στην ΑΜΕΥ Α.Ε. Αν βάλετε μέσα γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, θα έχετε δύο κατηγορίες γιατρών, αναγκαστικά ό,τι και να κάνετε. Λέτε ότι θα δώσετε 5 εκατομμύρια φέτος. Λέτε παραπάνω. Σωστά. Εμείς είχαμε υπολογίσει 6 εκατομμύρια ότι θα κοστίζει τον χρόνο. Αυτά πρέπει να τα βρίσκετε κάθε χρόνο, όχι για έναν χρόνο. 
Ενώ, η δική μας λύση που ήταν ΣΔΙΤ τι έλεγε; Η δική μας λύση έλεγε ότι δεν δίνει 1 ευρώ το ελληνικό δημόσιο, λειτουργεί το νοσοκομείο αύριο, στον διαγωνισμό πλήρης πρόσβαση όλων των κατοίκων της Σαντορίνης σαν να είναι νοσοκομείο του ΕΣΥ, δεν θα δίναμε τα 5 εκατομμύρια και θα έμενε και το Κέντρο Υγείας ανοιχτό. 
Εσείς τι κάνετε; Κλείνετε το Κέντρο Υγείας, παίρνετε 5 εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα έχετε γιατρούς δύο ταχυτήτων και σε δύο, τρία, τέσσερα χρόνια, κάπου σε αυτήν τη διαδρομή θα μαραζώσει το νοσοκομείο όπως τα άλλα {…}.http://www.adonisgeorgiadis.gr/index.php/press-release/981-2016-02-21

https://www.youtube.com/watch?v=1hvyg9FvDuo&feature=youtu.be (8΄ 40΄΄ )

https://www.youtube.com/watch?v=ljU5JgEpuco&feature=youtu.be (4΄ 22΄΄ )

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *